Zimski sportovi

Rangersi poslali poruku

Ante Jukić • subota, 24.12.2011.
Rangersi poslali poruku

Posljednja radna večer u NHL-u prije odlaska na kratki Božićni predah ponudila je mnogo uzbuđenja, a u centru pažnje bila je borba za vrh Istočne konferencije, koja se vodila u New Yorku i Bostonu. Na kraju večeri, najviše razloga za zadovoljstvo imali su Bruinsi.

Philadelphia Flyersi su u Madison Square Garden doputovali kao vodeća momčad Istočne konferencije, no ni oni nisu uspjeli zaustaviti jureće domaćine. Rangersi su slavili rezultatom 4:2, čime su "skinuli" svoje noćašnje protivnike s čela Divizije Atlantik, ali i poslali jasnu poruku uoči sudara s Flyersima na Winter Classicu, koji će se odigrati 2. siječnja u Philadelphiji. Pogotkom za 3:0, već 21. u sezoni, Marian Gaborik izbio je na čelo ljestvice strijelaca, a u listu strijelaca domaćina upisali su se još Stepan, Fedotenko i Callahan. Pogotke za Flyerse postigli su Meszaros i van Riemsdyk.

Rezultat iz New York došao je kao naručen Boston Bruinsima, kojima je protiv Floride trebao samo bod za preuzimanje vrha Istočne konferencije uoči odlaska na kratki Božićni predah. Aktualni prvaci nisu se, međutim, zadovoljili time, nego su jednostavno "samljeli" Pantherse i potvrdili sjajnu formu. Tri gola u konačnih 8:0 domaćina ugradio je Brad Marchand, dok su po jedan dodali Lucic, Pouilot, Seidenberg, Campbell i Bergeron. Bruinsima je ovo bila šesta uzastopna pobjeda.

Osim borbe za vrh Istočne konferencije u trokutu Rangersi - Flyersi - Bruinsi, posljednja radna večer prije Božića ponudila je još mnoštvo zanimljivih dvoboja. Pittsburgh Penguinsi su s uvjerljvih 4:1 slavili na teškom gostovanju u Winnipegu, a zahvaljujući asistenciji kod pogotka Neala za 2:1, Evgeni Malkin produžio je svoju seriju utakmica u kojima je upisao barem jedan poen (trenutno je na brojci sedam). Nealu je, pak, to bio već 20. pogodak u sezoni.

Najdramatičnija utakmica večeri odigrana je u Newarku, gdje su Washington Capitalsi u furioznoj posljednjoj trećini nadoknadili tri gola zaostatka, prije nego su ipak pali u raspucavanju. Malo je ovakvim raspletom pokvarena sjajna večer Jasona Chimere, koji je dvama pogocima u samoj završnici "regularnog" dijela utakmice izvukao Capitalse iz ponora.

Raspucavanjem je odlučen i kalifornijski derbi Sharksa i Kingsa. I u San Joseu su s(p)retniji bili domaćini, kojima je pobjedu osigurao Clowe. Pogocima Ruutua i Duchenea u produžetku, Carolina i Colorado došli su do domaćih pobjeda protiv Ottawe, odnosno Tampe, a uspješni domaćini noćas su bili i Dallas Starsi, koji su s visokih 6:3 nadvisili Nashville Predatorse.

Za kraj ovog pregleda, ostavili smo tri gostujuće pobjede. Toronto je na krilima uraganskom starta s 5:3 slavio na Long Islandu, St. Louis je u neizvjesnoj utamici na kraju ipak uspio slomiti Phoenix (3:2), dok su Calgary Flamesi, pomalo iznenađujuće, rezultatom 3:1 slavili u derbiju zapadne Kanade protiv Vancouvera. Canucksi su ovim porazom prekinuli niz od tri uzastopne pobjede.

NHL, rezultati, 23.12.2011.: Boston - Florida 8:0, New Jersey - Washington 4:3 (SO), NY Islanders - Toronto 3:5, NY Rangers - Philadelphia 4:2, Carolina - Ottawa 2:1 (OT), Winnipeg - Pittsburgh 1:4, Dallas - Nashville 6:3, Colorado - Tampa Bay 2:1 (OT), Phoenix - St. Louis 2:3, Vancouver - Calgary 1:3, San Jose - Los Angeles 2:1 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sraka24.12.2011. u 15:33
    Sve pet meštre, ali mislim da su tvoji Devilsi rekli kaj su imali 20.12. u porazu od 4:1 :-DMene posebno veseli i dobra forma Birona koji fino nadopunjuje "kralja".
    sraka
  • Obrisan korisnik24.12.2011. u 13:45
    Gaborik rešeta sve redom
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.12.2011. u 13:23
    Fylersi su TOASTED u playoffu...bez Prongera to neće ići....Boston s druge strane izgleda kao da bo mogli i obranit Stankovićev kup...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.12.2011. u 12:01
    leafsi opet tutnjaju new yorkom, 2put su potamanili rangerse sada i islanderse!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.12.2011. u 11:34
    posluka je porata! LET'S GO RANGERS!
    Obrisan korisnik