Nogomet

McCoist: "Spremni smo za derbi"

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 26.12.2011.
McCoist: "Spremni smo za derbi"
Foto: Ante Pažanin

Za dva dana na rasporedu je najveći derbi škotskog nogometnog prvenstva, glasoviti Old Firm. Nekoliko loših izdanja Rangersa u posljednjim tjednima "istopilo" je njegovu prednost pred Celticom, ali trener momčadi Nikice Jelavića smatra da su njegovi nogometaši spremni za ogled s najvećim rivalima.

Prije nekoliko tjedana situacija u škotskoj Premier ligi nije dala nagovijestiti da će derbi u blagdansko vrijeme uvelike odrediti daljnji nastavak borbe za titulu. Naime, Rangers je imao 15 bodova prednosti i otvoren put prema još jednom naslovu, ali nekoliko kikseva u posljednjim kolima dovelo je Celtic na samo bod zaostatka.

Ipak, prema riječima trenera McCoista u redovima kluba čije boje brani i Nikica Jelavić nema mjesta panici. Njegove riječi kojima najavljuje najveću utakmicu škotskog nogometa su: "Bit ćemo spremni za tu utakmicu. To vam mogu garantirati."

"Bit će to teško utakmica, ali mi smo spremni za nju. Igrače nemam što podizati ni pripremati, jer i sami znaju da igraju najveću moguću utakmicu. Prihvaćam da je Celtic s osam pobjeda u nizu u sjajnoj rezultatskoj formi, no to za Old Firm ne znači baš ništa", rekao je u nastavku ne prihvaćajući tako trenutnu formu oba sastava kao presudnu za ishod Old Firma.

Također, ne brine ga ni samo bod prednosti, nakon što je situacija sve donedavno bila znatno bolja po njih. "Naša je pozicija ugodna, radije bih uoči Old Firma imao bod viška negoli bod manjka od Celtica", zaključio je strateg kojem će preksutra zbog isključenja u prošlom kolu nedostajati stoper Dorin Goian.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!