Nogomet

Trener APOEL-a srpski trener godine

Borna Rupnik • srijeda, 28.12.2011.
Trener APOEL-a srpski trener godine
Foto: Kristijan Komarica

Nogometni savez Srbije izabrao je svog najboljeg igrača i najboljeg trenera u 2011. godini, a priznanja su krenula put Engleske i Cipra...

Branič Manchester Cityja Aleksandar Kolarov proglašen je za najboljeg srpskog nogometaša 2011. godine u izboru Nogometnog saveza Srbije. Kolarov je bio osvojio FA kup sa svojim klubom, a protiv Napolija je postigao prvijenac u Ligi prvaka. Iza 26-godišnjaka je već 27 nastupa za reprezentaciju Srbije.

"Ponosan sam, ali sad imam obvezu nastaviti igrati za klub i reprezentaciju na najvišoj razini. Uvijek je poseban osjećaj dobiti ovakvo domaće priznanje", rekao je.

Za trenera godine izabran je Ivan Jovanović, strateg ciparskog APOEL-a, najvećeg iznenađenja u elitnom europskom natjecanju. Njegova je momčad u konkurenciji Porta, Šahtara i Zenita osvojila prvo mjesto u svojoj skupini Lige prvaka i ušla u osminu finala, gdje će igrati protiv Lyona.

"Oduševljen sam, ponosan i sretan. Ova mi nagrada mnogo znači i bit će mi velik poticaj za nadolazeće utakmice", izjavio je 49-godišnji Jovanović.

Jovanović odrađuje svoj drugi mandat na klupi APOEL-a, a u svojoj je trenerskoj karijeri dva puta vodio Iraklis te jednom Niki Volou i Panahaiki.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!