Košarka

Unicaja dobila, Žorić i Perić slabi

Dino Brumec • srijeda, 28.12.2011.
Unicaja dobila, Žorić i Perić slabi
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U srijedu navečer odigran je prvi dio 13. kola španjolske košarkaške lige. U četiri odigrana susreta, tri su puta slavili domaćini, dok je Unicaja jedina uzela pobjedu na strani.

Murcia je na svom terenu dočekala momčad Estudiantesa i nanijela joj već deveti ovosezonski poraz. Krajnji rezultat bio je 88:75 za domaćine koje su predvodili Grimau s 19 poena i Šekulić koji je, uz 16 koševa, imao i osam skokova, od čega čak pet napadačkih. Najefikasniji kod gostiju bio je Gabriel sa 17 koševa.

Vodeća momčad španjolske lige Barcelona na svom je terenu svladala Manresu rezultatom 74:61 i time došla do 11. pobjede. Jednu manje imaju Real Madrid i Unicaja, ali Madriđani imaju utakmicu manje. Eidson i Lorbek vodili su Barcu do rutinskog slavlja s 14, odnosno 12 koševa, a važno je izdvojiti i 11 skokova Ndonga, od čega ih je čak sedam uzeo u napadu. Goste je predvodio Doellman s 12 koševa.

Slabu utakmicu za Unicaju odigrali su Luka Žorić i Hrvoje Perić, ali tome unatoč, njihova momčad slavila je na gostovanju kod Cajasola 72:68. Najefikasniji kod Unicaje bio je Valters s 18 poena, a četiri manje postigao je Freeland. Žorić je u 16 minuta zabio samo tri poena, uz šut 1/5, a tome je pridodao dva skoka i jednu asistenciju. Perić je u nešto manje od 20 minuta na parketu zabio pet koševa, dok su mu ostale rubrike zjapile većinom prazne. Za Cajasol je 18 poena postigao Davis.

Na krilima Wrighta Zaragoza je na domaćem parketu pobijedila Blusens Monbus, a spomenuti Amerikanac postigao je čak 28 poena (uz pet trica) te tome pridodao pet skokova i tri asistencije. Pridružio mu se i Cabezas s 15 poena i sedam asistencija, dok je kod gostiju najefikasniji bio Bulfoni koji je zabio 15.

ACB liga, 13. kolo:
Murcia – Estudiantes 88:75
Barcelona – Manresa 74:61
Cajasol – Unicaja 68:72
Zaragoza – Blusens Monbus 80:71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!