Nogomet

I Matija Špičić u ruskom drugoligašu

Razgovarala: Mihaela Bradovski • četvrtak, 29.12.2011.
I Matija Špičić u ruskom drugoligašu
Foto: Aldo Šuran

Ruski drugoligaš Sibir u aktualnom je tjednu u svoje redove doveo dvojicu Hrvata. Osim bivšeg veznjaka Hajduka Marija Brkljače njegove će boje ubuduće braniti i donedavni branič Istre 1961 Matija Špičić...

Dojučerašnji Istrin branič za Sportnet je potvrdio potpis ugovora s ruskim drugoligašem. Kao i ostatak kadra i struke i on vjeruje da je povratak u najjači rang natjecanja realna opcija, a veliku prednost vidi i u činjenici da će mu u novoj sredini društvo praviti Mario Brkljača.

"Prošle godine klub je ispao u drugu ligu, u trećem mjesecu je play-off za povratak u prvu, momčad je jaka i svi se nadaju kako će to biti i ostvarivo. Ugovorom sam zadovoljan, potpisan je na dvije i pol godine, a idem zajedno s Brkljačom tako da će u svakom slučaju obojici biti lakše. Ponuda je to još od prije nekog vremena, no eto tek se sada uspjela realizirati."

Vezane vijesti

Špičić je karijeru započeo kao napadač, kasnije se okušao i na lijevom krilu, no nekoliko posljednjih sezona, od kako mu je priliku u obrani dao Igor Štimac, ovaj 23-godišnjak pokriva bočnu poziciju. "Kao i Istra i Sibir me uzima kao bočnog igrača. To mi je definitivno najdraža pozicija, ali po potrebi naravno mogu igrati i u vezi."

Između dvije HNL epizode, one u Zagrebu u kojem je igrao od svoje 12 godine i Istre 1961, bivši mladi reprezentativac Hrvatske nosio je i dres Tavriye iz Simferopola.

"Tavriya mi je dobra škola i ne žalim što sam otišao tamo. Ovako sam vidio kako je to biti stranac. U početku sam tamo bio zadovoljan, igrao sam, sve je bilo kako treba dok je momčad vodio trener koji me doveo. Nažalost, njegov nasljednik nije preferirao strance, vidio sam kako stoje stvari i sporazumno smo raskinuli ugovor."

Uoči novog inozemnog izazova Špičić je povukao i paralelu između ukrajinske i ruske lige, ali i domaće Prve lige. "Ukrajinska liga je dosta čvrsta liga. Taktički možda i nije na našoj, hrvatskoj razini, no igra je brža, s puno više duela. U svakom slučaju je zahtjevna, a upravo to očekujem i u Rusiji. Odgovarala mi je takva liga, naučio sam i jezik, vjerujem da će mi sve to pomoći u prilagodbi u Novosibirsku."

Iako je od utorka igrač Sibira svom dosadašnjem klubu želi ostanak u društvu najboljih. "Neću reći da će se 100 posto spasiti, ali vjerujem kako će na kraju ipak tako i biti. Klub je sređen, a to je u današnje vrijeme jako bitno. Kad momčad prođe pripreme, uz nekoliko pojačanja bit će u puno boljoj poziciji nego što su sada."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.12.2011. u 23:19
    Sve ce to bit ok ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.12.2011. u 13:09
    nadam se, al sad i beka trebaju tražit, jer ako nakrcaju vezni red a lijeva strana ostane samo na miliću, nisu niš napravili.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.12.2011. u 12:23
    Doci ce pojacanja ne brini ...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.12.2011. u 10:29
    ajde dovedite više nekog, dosta je bilo odlazaka!!!
    Obrisan korisnik