Nogomet

Video: Celticu derbi i vrh tablice

Lovro Štrbinić • četvrtak, 29.12.2011.
Video: Celticu derbi i vrh tablice
Foto: Ante Pažanin

U najvećem derbiju škotskog nogometa, popularnom Old Firmu, Celtic je slavio pogotkom Ledleya iz 52. minute. Domaćini su tako osim slavlja nad najvećim rivalom preuzeli i vodeće mjesto na ljestvici škotske Premier lige, te sad imaju dva boda prednosti pred Rangersima (50-48).

Sinoć je odigran drugi Old Firm tekuće sezone, a na svom Parkheadu Celtic je došao do vrijedne pobjede pogotkom Joeya Ledleya iz 52. minute. Podsjetimo, Celtic je u ovu utakmicu ušao s bodom zaostatka za najvećim rivalom i sada je s tri osvojena boda izbio na čelo prvenstvene ljestvice.

Cijelu utakmicu u redovima poražene ekipe odradio je i hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić, ali se unatoč velikom trudu i nekoliko pokušaja, uglavnom iz teških situacija, nije uspio upisati u strijelce. Ipak, vrijedi spomenuti da je utakmica mogla i drugačije završiti da je udarac glavom Rangersovog Leeja Wallacea u prvom poluvremenu završio u mreži. No, Fraser Forster je u posljednji trenutak spasio da lopta pređe crtu, odnosno Celtic od rezultatskog zaostatka.

Nakon izjednačenog prvog dijela, u drugom poluvremenu je nakon sedam minuta igre Ledley glavom sproveo u mrežu ubačaj iz kuta Charlieja Mulgrewa. Poslije toga domaćini su do kraja dvoboja bili dominantna ekipa i upisali devetu uzastopnu prvenstvenu pobjedu.

Inače, bio je ovo 397. Old Firm, a Celtic je došao do 144. pobjede, ujedno jubilarne 100. u prvenstvenim ogledima ovih dvaju rivala. Rangersi imaju 158 pobjeda, a 95 utakmica je završilo neriješeno.

Škotski Premiership, 21. kolo:
Celtic - Glasgow Rangers 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.12.2011. u 00:09
    Nisam ni sumnjao da je pogodak postignut glavom nakon ubacivanja. :P
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.12.2011. u 14:50
    Neopisivo zadovoljstvo pobjediti Rangers tooooooooooo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.12.2011. u 13:49
    jedino sto valja kad oni igraju je borbenost...ostalo je blago receno katastrofa...zaista su losi i celtic i rangersi zadnjih godina
    Obrisan korisnik
  • Mihalj29.12.2011. u 13:24
    when I go to Celtic I just cant get enough! ( inače ovo povezivanje Celtica s IRA_om i sličnim stvarima je besmisleno i samo šteti )
    Mihalj
  • markoli29.12.2011. u 12:52
    http://www.youtube.com/watch?v=aG7BLjxef_M
    markoli