Zimski sportovi

Bruinsi nezaustavljivi, kiks Blackhawksa

Vedran Babić • četvrtak, 29.12.2011.
Bruinsi nezaustavljivi, kiks Blackhawksa

Boston Bruinsi popeli su se na vrh Istočne konferencije pobjedom u Phoenixu poslije produžetaka nauštrb New York Rangersa, koji su poraženi u Washingtonu. Chicago Blackhawksi su unatoč porazu na svom ledu zadržali vodeću poziciju u NHL-u...

Fenomenalnoj formi Boston Bruinsa ne nazire se kraj. Nakon skromnog učinka u prvih deset utakmica (3 pobjede), momčad Claudea Juliena u sljedeće je 24 utakmice upisala čak 21 pobjedu. Sedmu u nizu Bruinsi su ostvarili na gostovanju kod Phoenix Coyotesa 2:1. Već poslije 47 sekundi igre Bruinsi su poveli (Krejči), a u 16. minuti Coyotesi su izjednačili preko Whitneya. Bio je to prvi primljeni pogodak vratara Raska poslije čak 170 minuta i 26 sekundi, što mu je osobni rekord.

Do kraja regularnog dijela više nije golova, premda su i jedni i drugi imali svoje prilike. Utakmica je tako otišla u produžetak, a pogodak odluke postigao je Seidenberg u 58. sekundi. Pak se na putu do mreže odbio od Phoenixova braniča Morrisa.

"Vidio sam igrača ispred sebe. Pokušao sam nekako provući pak i nasreću on se odbio od jednog od njihovih igrača i ušao. Pobijediti u tvrdoj utakmici je uvijek dobar osjećaj, a kada zabiješ onda je još bolje", rekao je Seidenberg, inače bivši član Coyotesa (2005-06, 2006-07).

Ovom pobjedom Bruinsi su preuzeli vrh na Istoku preskočivši New York Rangerse, koji su s 4:1 izgubili u Washingtonu od Capitalsa i ostali na pet uzastopnih pobjeda. Semin je postigao dva pogotka, Ovečkin upisao dvije asistencije, a vratar Vokoun sakupio 31 obranu. Trener Rangersa John Tortorella nije bio zadovoljan.

"Ne bih rekao da je riječ o obrani, nego o nekim nelogičnim akcijama i pogreškama. Nismo imali sreće kod prvog gola kada je Del Zotto izgubio pak, no izgubljeni pak Mitchella i potom Richardsa, to nas ubija. To je frustrirajuće. U tim situacijama smo sami sebe pobijedili."

Chicago Blackhawksi i dalje su vodeća momčad lige usprkos posrtaju na svom ledu protiv Los Angeles Kingsa. Na krilima raspoloženog vratara Quicka (38 obrana), Kingsi su slavili 2:0 i prekinuli niz od sedam uzastopnih poraza u međusobnim dvobojima. Strijelci su bili Hunter u drugoj i Stoll u trećoj trećini.

"Za pobjedu je bilo potrebno četiri linije, šest braniča i vratar. U prve dvije trećine smo ih nadigrali i zasluženo vodili 2:0. Uvijek kada dođete u ovu dvoranu samo je pitanje vremena kada će vas oni pritisnuti. Ovaj put to se dogodilo u trećoj trećini. Imali smo sreće što smo se izvukli s dva boda", priznao je Quick, koji je samo u posljednjoj trećini obranio 18 udaraca. Ovo mu je bio peti shutout i po tome je vodeći u ligi.

U ostalim utakmicama Devilsi su uz dva pogotka Sykore s 3:1 na svom ledu porazili Buffalo Sabrese, Nashville Predatorsi su s 2:1 poslije raspucavanja nadjačali Minnesotu Wild, a Vancouver Canucksi s 3:2 poslije produžetka San Jose Sharkse.

NHL, srijeda, 28, prosinca:
New Jersey Devils - Buffalo Sabres 3:1, Washington Capitals - New York Rangers 4:1, Nashville Predators - Minnesota Wild 2:1 (SO), Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings 0:2, Phoenix Coyotes - Boston Bruins 1:2 (OT), San Jose Sharks - Vancouver Canucks 2:3 (OT)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.12.2011. u 13:48
    I Vancouver gazi ali će sutra u Los Angelesu kapitulirat
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.12.2011. u 21:58
    Fantastična kemija ekipe Bruinsa. Od Seguina se očekivalo da će biti odličan, ali tu je i povratnik Horton, odlični Marchand i Bergeron, plus odlični golmani. Thomas je moj prvi golman u fantasy NHL ekipi :)
    Obrisan korisnik