Rukomet

Goluža: "Island je naš prvi cilj"

Ivana Strahija • četvrtak, 29.12.2011.
Goluža: "Island je naš prvi cilj"
Foto: Dario Dodić

U drugom dijelu priprema hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža i igrači ozbiljno rade, a svi zajedno jedva čekaju da se konačno okupe svi rukometaši poslije Nove godine. Polako je već počela i konkretna priprema za prvu utakmicu Europskog prvenstva, 16. siječnja protiv Islanda.

Nakon tri dana rada u Karlovcu, izbornik je zadovoljan: "Vidljiv je napredak nekih igrača, pokušali smo otkloniti neke navike", kazao je Slavko Goluža.

Popis onih rukometaša koje će pozvati na finalni dio priprema, u Osijek, Goluža će otkriti u petak. "Trebamo vidjeti u kakvom će stanju doći igrači, a prema tome ćemo i tempirati taj zadnji dio priprema. Ne možemo nekoga tko je već previše opterećen dokrajčiti i uništiti. Možda ćemo morati dozirati neke stvari", kazao je Goluža. To se najviše odnosi na bundesligaše: "Naravno, to se odnosi na njih četiri-pet, možda i šest, vidjet ćemo. Moramo ih prije testirati."

Plan završnog dijela priprema je razrađen, napominje izbornik: "Ako će trebati smanjiti intenzitet pokojeg treninga, učinit ćemo to. Ništa ne prepuštamo slučaju, važno je da sve što treniramo, treniramo brzo i agresivno."

Batinović

Splitov Hrvoje Batinović, najbolji strijelac Premijer lige, izuzetno je zadovoljan radom u reprezentaciji, iako je uputio mnoge pohvale na račun klupskog trenera Željka Babića: "Trebalo mi je to, viša razina rada, igranje s izuzetno kvalitetnim igračima kakvih je naša reprezentacija puna." Svi su igrači izuzetno motivirani za Srbiju, potvrdio je i Batinović: "Hrvatska nikad ništa nije dobila lako, neće biti lako ni tamo, no ambicije su velike."

Obrana će biti temelj igre Hrvata na predstojećem Europskom prvenstvu: "Tko me poznaje, zna da sam ja pristalica obrane i polukontre, posebno u ovoj situaciji kad dugo nismo bili na okupu. Dakle, voljni moment i pokretljivost u obrani, brza tranzicija i lagani golovi. Ne smijemo se trošiti u igri šest na šest, posebno ne protiv Islanda. Ta reprezentacija ima dva specijalna igrača za sredinu obrane, agresivni su, pa ih mi moramo brzom tranzicijom prisiliti da se ne mijenjaju."

Na posljednjem velikom natjecanju, Svjetskom prvenstvu u Švedskoj, posljednju utakmicu je Hrvatska igrala upravo protiv Islanda i pobijedila s 34:33, u borbi za peto mjesto. S istom će reprezentacijom Hrvatska otvoriti Europsko prvenstvo u Srbiji, a Goluža kaže: "Island je sigurno ekstra-jaki protivnik, odlučivati će nijanse. To je za nas sada prvi i osnovni cilj."

Golman Venio Losert kaže: "Ja sam spreman, a bit ću još spremniji za tri tjedna, kad počne Prvenstvo." Iako vremena za pripremu nema baš mnogo, Losert smatra da će Croatia cup dobro doći Hrvatima da se spreme. "Nijedna reprezentacija nema ništa više vremena od nas. Većina igrača u našoj reprezentaciji igra zajedno već niz godina, znaju se odnosi i relativno smo uigrani."

O motivima na europskoj smotri Losert priča: "Europsko prvenstvo je najjače natjecanje, nema slabe reprezentacije u 16 onih koje sudjeluju. Europski prvak ide direktno na Olimpijske igre, pa će svi težiti tome, tako i mi. Naravno, posebnu draž ima to što se igra u Srbiji."

Euro 2012. - Skupina II

1Španjolska (+3)3143:130+139
2Hrvatska (+4)3137:128+97
3Slovenija (+2)3153:156-34
4Mađarska (+3)3125:130-54
5Island 3143:146-33
6Francuska 3128:139-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.12.2011. u 13:07
    ivek, ninčević mora igradi krilo nikav vukić ili štrlek, jedan nije u formi (manuel), a drugi ne vrijedi napadački. Mi trebamo Špoljarića u obrani, jer inače svaka ozbiljna ekipa s dva jača pucača npr srbija (Vujin i Ilić), će nas rastepsti! pa sjetite se samo Danske kak nas je razorila Hansen... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.12.2011. u 12:31
    btw ljudi koji sastavljate popise: 1. Dominiković više ne igra ozbiljan rukomet 2. na prvenstvo putuje 19 igrača 3. Marino Marić je fenomenalan pivot u odličnoj formi cijelu sezonu 4. Vukić nije u nikakvoj formi i umjesto njega bi trebali ić na prvenstvo Batinović ili Šprem mlađi 5. previše se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.12.2011. u 12:15
    Naše famozno "pomlađivanje" je smiješno. Sve sami Zagrebovi igrači, s tim da uglavnom imaju preko 23 godine. Zato su novinari kritizirali Červara, a i zbog toga što su tada Metličić i Špoljarić bili više nego dobri za reprezentaciju (Metličić do 2009.). Sve ostalu su najobičnije gluposti. Pogotovo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • ivan7730.12.2011. u 12:07
    ja stvarno ne shvacam ovog goluzu ako je morao jedan od ova tri krila otpasti to je onda cupic. on jest odlican igrac i mozda najbolji od ove trojice ali on je zadnji pola godine skoro bio ozlijeden i nije u formi a to ce se vidjeti i na prvenstvu kada se zbog veliki napora ozlijedi pa ce onda... [više na forumu]
    ivan77
  • cameosis30.12.2011. u 08:17
    zar hdz-ovci nisu svi kriminalci?
    cameosis