Zimski sportovi

Blizanci Sedin slomili Duckse

Vedran Babić • petak, 30.12.2011.
Blizanci Sedin slomili Duckse

Nove NHL utakmice ponovno su ponudile puno uzbuđenja. Minnesota i Columbus prekinuli su svoj pobjednički post, a značajne uloge u pobjedama svojih momčadi odigrali su veteran Jaromir Jagr i blizanci Sedin...

Slavni Jaromir Jagr "zapaprio" je život Pittsburgh Penguinsima, klubu u kojem je proveo ukupno 11 sezona. Flyersi su gubili 1:0, ali su na kraju slavili s 4:2 pogotkom Talbota u praznu mrežu 25 sekundi prije kraja. Jagr je zabio gol za 2:1.

"Osjećao sam se jako dobro. Imao sam mnogo prilika, mogao sam postići pet pogodaka. Prije 15 godina zabio bih svih pet", rekao je legendarni Čeh, koji će u veljači iduće godine napuniti 40 godina. Flyersi su četvrta momčad Istoka, Penguinsi peta.

Vancouver Canucksi s lakoćom su apsolvirali gostovanje kod pretposljednje momčadi lige, Anaheim Ducksa. Na "pogon" blizanaca Sedin pobijedili su 5:2. Henrik je zabio prvi gol za Canuckse i asistirao Danielu za četvrti i peti. U posljednjoj trećini Ducksi su smanjili s 4:0 na 4:2, no više od toga nisu uspjeli.

Columbus Blue Jacketsi, posljednjeplasirana momčad lige, napokon su pobijedili nakon šest uzastopnih poraza. Na gostovanju kod Dallas Starsa slavili su 4:1. Kapetan Nash postigao je dva gola, a vratar Mason obranio 36 udaraca.

"Ovo je velika pobjeda. Tako nam je trebala jedna ovakva gostujuća pobjeda u regularnom dijelu. Nije bilo jednostavno gostovanje kod momčadi koja je imala vrlo dobra početna tri mjeseca sezone. Uzbuđeni smo i sretni zbog naše izvedbe", rekao je Nash. Inače, Blue Jacketsima je ovo bila prva gostujuća pobjeda u regularnom dijelu u cijeloj sezoni.

Winnipeg Jetsi i dalje su jedni od najuspješnijih domaćina u ligi nakon što su s minimalnih 1:0 porazili Los Angeles Kingse. Cijelu utakmicu nije bilo golova, što je u hokeju prava rijetkost, da bi poslije 69 sekundi produžetka Kane donio pobjedu Jetsima. "Sjajan je osjećaj postići pogodak u produžetku i tako donijeti pobjedu svojoj momčadi", rekao je junak utakmice.

Čak tri utakmice završene su rezultatom 4:3. Tampa je protiv Montreala preokrenula zaostatak od 3:1, baš kao i Carolina Hurricanesi, koji su slavili u produžetku golom Erica Staala. Minnesota je protiv Edmontona prekinula niz od čak osam uzastopnih poraza. Do pobjeda su došli još New York Islandersi i Colorado Avalanche.

NHL, četvrtak, 29. prosinca:
Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs 4:3 (OT), New York Islanders - Calgary Flames 3:1, Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 2:4, Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens 4:3, Minnesota Wild - Edmonton Oilers 4:3, Winnipeg Jets - Los Angeles Kings 1:0 (OT), Dallas Stars - Columbus Blue Jackets 1:4, Colorado Avalanche - Phoenix Coyotes 3:2, Anaheim Ducks - Vancouver Canucks 2:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.12.2011. u 20:02
    Ducksi su tužni ove godine
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.12.2011. u 18:00
    njih dvojica, a Ducksi sami...
    Obrisan korisnik