Rukomet

Goluža: "To je to što imamo"

Ivana Strahija • petak, 30.12.2011.
Goluža: "To je to što imamo"

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije objavio je popis igrača na koje računa za posljednju fazu priprema, samim time i za Europsko prvenstvo u Srbiji.

Završio je i drugi dio priprema u Karlovcu, a izbornik Slavko Goluža kaže: "Zadovoljan radom i onim što su dečki prikazali. Svi su svjesni koliki nas posao čeka, pokazali su dozu ozbiljnosti i dobro zalaganje." Posebno je izbornik naglasio da je atmosfera bila odlična: "Ne smijemo to sad narušiti."

Novo okupljanje reprezentacije zakazano je za 2. siječnja u 9 sati u Zagrebu odakle se odlazi za Osijek na posljednju fazu priprema. "Moramo zadržati ovakav rad u tih posljednjih 10-12 dana."

Vezane vijesti

U Osijek su pozvani: Alilović, Šego, Losert, Batinović, Štrlek, Ninčević, Horvat, Čupić, Vori, Musa, Marić, Balić, Duvnjak, Kopljar, Bičanić, Buntić, Lacković, Gojun i Vuković.

Poziv navijačima

Na Croatia cupu Hrvatska će igrati s Iranom, Švedskom i Slovačkom: "Svi igraju rukomet danas, mislim da će to biti tri dobre utakmice. Bit će zanimljivo, a sve navijače pozivamo da nas dođu bodriti u Osijek" , kaže Kopljar.

"To je to što imamo. Uvijek postoji jedno ili dva nova imena", komentirao je Goluža popis kojeg je izdiktirao. "Situacija je takva da na pojedinim mjestima, gdje su igrači izraubani, vodimo još jednog igrača."

U Osijeku se Goluža nada nastavku dobrog rada, a o očekivanjima hrvatske javnosti od rukometaša na EP u Srbiji kaže: "Ciljevi su jedno, realnost je drugo. Imamo više ciljeva, prvi je Island."

Zagrebov Marko Kopljar složio se s izbornikom, u Karlovcu se dobro radilo: "Ugodno sam iznenađen kvalitetom treninga." Reprezentacija se opet okuplja 2. siječnja, pridružuju se bundesligaši, a igrat će se i Croatia cup. Kopljar kaže: "Mislim da ćemo u tim utakmicama još isprobavati različite obrane i napade, a naglasak je sigurno na pripremi za Island."

Islanđani su obično sasvim drukčija ekipa na početku i pred kraj velikog natjecanja, pa ne treba previše razmišljati o posljednjoj utakmici koju su Hrvatska i Island odigrali na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj. "Totalno su to različite utakmice, a i pitanje je u kakvim ćemo se sastavima susresti ovaj puta. Također, to je prva utakmica prvenstva, važno je uzeti bodove na bilo koji način i dobro krenuti u natjecanje."

No, Island spada u vrh europskog rukometa, upozorava Kopljar: "U top pet su na posljednjih par natjecanja, odlična su ekipa. Dosta ljudi vjerojatno to ne zna, jer ne prate rukomet u toj mjeri, no Island je odlično posložena ekipa s par igrača koji igraju u vrhunskim klubovima."

Euro 2012. - Skupina II

1Španjolska (+3)3143:130+139
2Hrvatska (+4)3137:128+97
3Slovenija (+2)3153:156-34
4Mađarska (+3)3125:130-54
5Island 3143:146-33
6Francuska 3128:139-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.01.2012. u 12:41
    Fakat se nije smelo izostaviti zrnića..A s izbornikom golužom loše nam se piše..treba malo ubrzat igru a njemu to ne pada na pamet..skoro pa primamo najviše golova iz kontri od ostalih momčadi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.12.2011. u 00:36
    Jao si ga nama kad Venio ode u igračku mirovinu, jer nemamo klasnog vratara osim njega. Ali nepozivanje Zrnića?! Halo, igrača u najboljoj sedmorki prošlog SP-a i vrlo iskusnog i odličnog igrača. To ti, Goluža, neću oprostiti. Mogao si Čupića ostaviti doma, makar bi i to bila šteta. Horvat je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.12.2011. u 22:17
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.12.2011. u 21:26
    Poštujem Kopljara taj momak sigurno nešto ima potrebno za reprezentaciju, ali dobio sam proljev od ove rečenice:'' Svi igraju rukomet danas, mislim da će to biti tri dobre utakmice. '' Tko to svi? Evo ja pratim i volim rukomet, ali pored svih sportova koje sam u životu igrao, rukomet zadnji put na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.12.2011. u 21:26
    Realnost je da smo po imenima u top 3. Zašto? Pogledajte Zagreb koji može igrati skoro ravnopravno sa Barcelonom. Još kad se pridodaju ostali igrači iz bundeslige i španjolske, ekipa ima i zamjene koje su čak bolje. Dakle, imamo 2 igrača na svim pozicijama. Jedino desni vanjski nisu svjetska klasa... [više na forumu]
    Obrisan korisnik