Zimski sportovi

Blackhawksi slavili u derbiju

Ante Jukić • subota, 31.12.2011.
Blackhawksi slavili u derbiju

Pobjeda Chicaga protiv Detroita, veliki povratak Ottawa Senatorsa i dva pogotka Alexa Ovečkina obilježili su noć iza nas u najjačoj hokejskoj ligi svijeta.

Krcati United Centar dočekao je noćas Chicago Blackhawkse i Detroit Red Wingse u prvom ovosezonskom dvoboju ovih starih rivala. Iako se radilo o tek jednoj običnoj utakmici regularne sezone, atmosfera je uvelike podsjećala na onu iz doigravanja, a nakon 60 minuta velike i neizvjesne borbe pobjedu su proslavili Blackhawksi. Bez obzira što su gosti iz Detroita dvaput vodili.

Do prve prednosti na utakmici Red Wingsi su došli točno na sredini prve trećine, pogotkom Abdelkadera. Pet minuta kasnije na 1:1 je, realiziravši dvojbeno dosuđeni kazneni udarac, poravnao kapetan domaćina Jonathan Toews. Sjajnom Kanađaninu to je bio već 21. pogodak u ovoj sezoni.

U drugoj trećini isti scenarij. Pogotkom Bertuzzija, gosti drugi put dolaze u vodstvo, no ono je i ovoga puta kratkog daha. Za 2:2 pobrinuo se još jedan klasni napadač u redovima Blackhawksa, Marian Hossa. Trenutak odluke u derbiju večeri dogodio se odmah na startu posljednje trećine, kada je Brent Seabrook postavio konačnih 3:2.

Ako se po posljednjim satima tekuće godine može naslutiti kakva će biti ona sljedeća, Alex Ovečkin konačno bi se mogao vratiti u pucačku formu. Ruski napadač zabio je noćas dvaput u 3:1 pobjedi svojih Washington Capitalsa protiv Buffalo Sabresa, čime je došao do brojke od ukupno 14 pogodaka u ovoj sezoni. Preostali gol za Capitalse postigao je Backstrom, dok je strijelac počasnog pogotka za goste iz Buffala bio Hecht.

Neće po dobrom u Calgaryju pamtiti posljednje dane godine na izmaku. Nakon što su u četvrtak poraženi na Long Islandu, Flamesi su odletjeli u Ottawu i izgubili praktički već dobivenu utakmicu. Golovima Bourquea, Glencrossa i Butlera, gosti su već u prvoj trećini došli do visokih 3:0, no onda su jednostavno stali. Povratak Senatorsa na startu druge trećine inicirao je Foligno, na 3:2 smanjio je Smith, dok se za izjednačenje u petoj minuti posljednje trećine pobrinuo Karlsson. "Šlag na tortu" velikog preokreta Senatorsa u kanadskom derbiju stavio je Alfredsson, pogodivši u produžetku za konačnih 4:3.

Za razliku od Flamesa, NY Rangersi su svojih rano stečenih 3:0 lako sačuvali. Rangersi su raspoloženje uoči Winter Classica u Philadelphiji dodatno popravili 4:1 trijumfom na gostovanju kod Floride, kojoj je to bio sedmi poraz u posljednjih deset utakmica.

U posljednjem dvoboju večeri, Nashville Predatorsi su nakon izvođenja kaznenih udaraca došli do vrijedne pobjede u St. Louisu. Nakon 65 minuta igre rezultat je bio 1:1, a odluka je pala u petoj seriji raspucavanja, kada je Halaka nadmudrio Erat.

NHL, rezultati, 30.12.2011.: Washington - Buffalo 3:1, Ottawa - Calgary 4:3 (OT), Florida - NY Rangers 1:4, St. Louis - Nashville 1:2 (SO), Chicago - Detroit 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.12.2011. u 13:42
    napokon se car Alex razigrao kak treba..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.12.2011. u 13:03
    Odnese ottawa 800kn :(
    Obrisan korisnik