Zimski sportovi

Pali Bruinsi i Canucksi

Krešimir Ferlak • nedjelja, 01.01.2012.
Pali Bruinsi i Canucksi

Posljednji dan u godini neće ostati u dobrom sjećanju Bostonu i Vancouveru, ekipama koje igraju sjajno proteklih par tjedana, ali su noćas izgubili u Dallasu, odnosno Los Angelesu. S podizanjem forme nastavio je Washington kao i Alex Ovečkin, dok je Steven Stamkos nastavio svoj niz golova hat-trickom protiv Caroline.

Godinu u kojoj su osvojili Stanley Cup, Boston Bruinsi završili su porazom u Dallasu. Domaćini su poveli već u četvrtoj minuti pogotkom Louia Erikssona, ali se Bruinsi vraćaju sredinom perioda golom Tylera Seguina. Ključne su bile zadnje četiri minute perioda kada Starsi u režiji Trevora Daleya odlaze na 3:1. Prvo je sam zabio pogodak, a zatim asistirao za gol Michaela Rydera koji je odveo domaćine na dva razlike.

Golova nije bilo da zatvaranja druge trećine kada Tom Wandell ubija svaku nadu gostima četvrtim pogotkom za Dallas. Na samom početku trećeg perioda smanjio je Milan Lucic, ali dalje od toga nije išlo, Starsi su sjajno zatvarali prilaze svom golu i Bostonu nije preostalo drugo nego potpisati poraz u posljednjem susretu za njih sjajne 2011. godine.

Vancouver Canucksi su odlično otvorili utakmicu u Los Angelesu i poveli su već u četvrtoj minuti golom Kevina Biekse na dodavanje braće Sedin. Ali, sve poslije toga bilo je u znaku Kingsa. Izjednačio je Brad Richardson još u prvom dijelu, a u drugom su lijepu prednost domaćinima donijeli Matt Greene, te Anže Kopitar koji je zabio prvi puta nakon čak sedamnaest utakmica.

Konačan rezultat pogotkom s igračem više sredinom posljednjeg dijela postavlja Justin Williams. Darryl Sutter, novi trener u Los Angelesu, probudio je ekipu, a igrom je bio zadovoljan i Kopitar. "Mislim da smo odigrali odličan drugi period. Takvu igru želimo, a i Darryl nas tjera da tako igramo", rekao je Slovenac u dresu Los Angelesa.

Četiri pogotka u dvije utakmice je skor kakav nikoga ne začuđuje kada je u pitanju Alex Ovečkin. Ali ova sezona za njega nije bila i takva i golove velikog Rusa u Washingtonu su čekali kao ozebli sunce. Ovečkin je prvo jučer s dva komada riješio Buffalo, a noćas je dvaput zabio u slavlju Capitalsa u Columbusu od 4:2. Ostala dva pogotka za Washington postigli su Aleksander Semin i Dennis Wideman.

Tampa je doma razbila Carolinu s 5:2, a hat-trick je upisao Steven Stamkos koji je stigao do 26.-og pogotka u sezoni i sada ima četiri više od pratnje. Ilja Kovalčuk vodio je Devilse do 3:1 pobjede nad Penguinsima s pogotkom i dva asista. Gol i asistenciju imao je John Tavares u pobjedi Islandersa nad Edmonton Oilersima.

Jimmy Howard upisao je 31 obranu u čistoj 3:0 pobjedi Detroita nad St.Louisom, te je bio jedini golman večeri koji je sačuvao mrežu netaknutom. Phoenix je uz dva pogotka Radima Vrbate slavio kod Minnesote, Winnipeg je kod kuće nadigrao Toronto s 3:2, a istim rezultatom je Florida ispratila Montreal. Ottawa je nakon penala svladala Buffalo, dok je novi poraz Anaheimu nanio Colorado.

NHL, rezultati, 31.12.2011.: NY Islanders – Edmonton 4:1, New Jersey – Pittsburgh 3:1, Tampa Bay – Carolina 5:2, Minnesota – Phoenix 2:4, Florida – Montreal 3:2, Buffalo – Ottawa 2:3 (SO), Winnipeg – Toronto 3:2, Detroit – St.Louis 3:0, Columbus – Washington 2:4, Dallas – Boston 4:2, Anaheim – Colorado 2:4, Los Angeles – Vancouver 4:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!