Zimski sportovi

Kosticin "izgurao" Iginlu

Ante Jukić • ponedjeljak, 02.01.2012.
Kosticin "izgurao" Iginlu

Prvog dana 2012. godine u najjačoj hokejskoj ligi svijeta odigrana je samo jedna utakmica. Nashville je rezultatom 5:3 na svom ledu svladao Calgary, a junak utakmice bio je trostruki strijelac Sergej Kosticin.

Kada je Jarome Iginla u četvrtoj minuti novogodišnjeg dvoboja u Nashvilleu doveo svoje Flamese u vodstvo, izgledalo je vrlo izglednim kako će upravo legendarni Kanađanin biti glavna tema razgovora nakon utakmice. Svojim 499. pogotkom u NHL karijeri Iginla je došao na korak do velikog jubileja, no umjesto 500. gola kapetana Calgaryja, priča večeri neočekivano je postao prvi hat-trick Sergeja Kosticina. Bjeloruski napadač najzaslužniji je što su Predatorsi okrenuli početno vodstvo gostiju i stigli do pobjede na ulasku u 2012. godinu.

"Tri puta je opucao po golu, kažete? Pa za toliko udaraca mu obično treba desetak utakmica", dobro je raspoložen nakon utakmice bio je trener Nashvillea Barry Trotz, koji se nada kako će Kosticin izvući neke pouke iz ove utakmice: "Valjda će sada češće pucati."

Iako su nakon pogotka Iginle nanizali četiri pogotka (Klein, Halischuk i dvaput Kosticin), domaćini su za pobjedu morali strahovati sve do same završnice, budući da su Flamesi u posljednjoj trećini došli na korak od izjednačenja. Svojim 13. pogotkom sezone na 4:2 je smanjio Bourque, a neizvjesnost je dosegnula vrhunac dvije minute prije kraja, kada je za 4:3 pogodio Morrison. Započela je tada prava ludnica, gosti su sve karte bacili u napad, no pogodak je na oduševljenje domaćih navijača pao na drugoj strani leda. Sergej Kosticin je pogodio praznu mrežu Flamesa i kompletirao prvi hat-trick u svojoj NHL karijeri, za konačnih 5:3 Predatorsa.

NHL, rezultati, 01.01.2012.: Nashville - Calgary 5:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • greenhorn03.01.2012. u 15:49
    kosticin ukrao zadnji gol, al pise se hattrick ;)
    greenhorn
  • boristurk02.01.2012. u 09:16
    Preds!!!
    boristurk