Zimski sportovi

Siddall: "Preporuka prijatelja ključna"

Iz Arene Zagreb:Damir Žbulj • ponedjeljak, 02.01.2012.
Siddall: "Preporuka prijatelja ključna"
Foto: FaH

Tek što smo ušli u novu 2012. godinu, Zagreb očekuje još jedan veliki zimski, ledeni spektakl. Nakon što odrade tjedne obveze i dva kola EBEL lige, hokejaše Medveščaka u nedjelju 8. siječnja očekuje prva, od sedam fenomenalnih utakmica u Areni. Pripreme za otvaranje s Jesenicama su pri kraju, a na licu mjesta predstavljeno je i novo pojačanje Medvjeda, kanadski napadač Matt Siddall.

Još nas samo nekoliko dana dijeli do početka hokejskog spektakla Arena Ice Fever, serije domaćih utakmica u kojima će Medveščak u zagrebačkoj Areni odigrati sedam dvoboja. Prvi dvoboj na rasporedu je u nedjelju, 8. siječnja kada na Lanište dolaze slovenske Jesenice.

"Što se tiče samih priprema, sve ide dosta lagano. Imamo iskustva od prošle godine, momčad igra puno bolje, a imamo i želju da nakon svih ovih utakmica riješimo naš status što se tiče playoffa, da osiguramo jedno od prvih šest pozicija. To će biti najljepši poklon za naše navijače, ali i igrače," nada se Gojanović.

Predsjednik Medveščaka Damir Gojanović jedva čeka početak ovogodišnjeg izdanja Arena Ice Fevera: "Svi smo jedva čekali ovaj povratak u Arenu. Sigurno nas čeka najljepši događaj naše sezone, jako sam sretan, a tim više što je broj utakmica veći nego lani."

Trener Medvjeda Marty Raymond, kao i obično, odmjeren je u svojim izjavama, makar govorio i o spektaklu koji u Areni očekuje i njega, ali i njegove igrače. "Bit će to uzbudljivo iskustvo i za mene, igrače, ali i navijače. Vidio sam neke isječke od prošle godine, izgledalo je odlično, podsjeća me sve to malo na Staples Centar. Ovo je ključan dio sezone, igrači su i umorni, spremamo se za playoff pa je ovo pravo vrijeme za ovakve utakmice, koje će nas sigurno podignuti. Svi smo jako uzbuđeni," najavio je strateg Medveščaka.

No, prije početka Arena Ice Fevera Medvjede očekuju još dva susreta EBEL lige, dva teška gostovanja u Linzu i Beču, a Raymond nije propustio priliku spomenuti i ta dva dvoboja: "Dobro smo trenirali, a pokušat ćemo odigrati što jednostavnije, bez kompliciranja, bez nepotrebnih isključenja. Treba nam pet pobjeda iz idućih deset utakmica da se osiguramo, ali naravno, naš cilj je puno veći. Ipak, najbitnije je da se sačuvamo novih ozljeda."

Nestrpljiv i kapetan

Kapetan Medvjeda Alan Letang također s nestrpljenjem očekuje dvoboje u Areni: "Bit će uzbudljivo, i za nas, ali i za navijače. Očekivanja su velika, ali jednostavno to se ne može opisati dok se ne izađe na prvi trening u toj dvorani ili dok se ne vidi publika koja vas bodri. Jedva čekam subotu da prvi put osjetimo led."

U novu godinu, ali i nastavak te završnicu sezone Medveščak će ući jači za novog igrača, koji bi trebao nadomjestiti ozlijeđenog Morencyja. Kanađanin Matt Siddall stiže iz škotske ekipe EIHL britanske lige, iz njihova najstarijeg kluba Fife Flyersa, a Siddall se odmah i predstavio s nekoliko rečenica: "Hvala svima na dobrodošlici, izuzetno sam uzbuđen te bih se i ovim putem zahvalio na ukazanoj prilici. Wougha poznajem još iz školskih dana, znam i Naglicha te mi je dolazak u Zagreb bila lagana odluka, njihova preporuka bila je ključna."

"Želim pomoći ekipi, prvo da osiguramo playoff, a onda dalje ćemo vidjeti. Trebat će mi sigurno nešto vremena da se u potpunosti uklopim, no cilj nam je ostvariti što više pobjeda, a zašto se ne bismo i borili za naslov," optimističan je Siddall.

Objasnio je i Siddall koje su njegove najveće kvalitete: "Ja sam napadač, pravi big power forward!"

Nije novi Morency, ali...

I Siddalla prati glas hokejaša kojem nije strane niti fizička zaštita svojih suigrača, no, on je pojasnio u čemu je stvar: "Igrače poput Morencyja ne možete zamijeniti. Neću ja ići okolo i tražiti nevolje, ali ću se uvijek zauzeti za svoje igrače i stati u njihovu obranu."

"Odradit ću i 'prljavi posao', ako će biti potrebno, ali u svakom slučaju ekipa će biti na prvom mjestu. Prijatelji su mi poslali snimke iz Arene, prolazili su me trnci kada sam to vidio. Jedva čekam zaigrati," najavio je Kanađanin.

Predsjednik Gojanović je na kraju susret zaključio s nekoliko tehnikalija vezanih za samu Arenu, ulaznice, ali i predstavnike ruske lige, koji će sigurno dobiti informacije i o ovom hokejskom spektaklu: "Prodaja ulaznica ide jako dobro i pozivam ljude da na vrijeme osiguraju svoje mjesto u Areni. Svi koji su bili prošle godine, žele ponovno doći i sigurno nas očekuje fenomenalna atmosfera. U kontaktu smo s Rusima, želimo pokazati kako možemo ponavljati godinu za godinom ovakve vrste događaja, kako to nije bio samo jednokratan događaj. Što nam je u svakom slučaju bitno ako se jednog dana u budućnosti nađemo u njihovoj ligi."

Za Arena Ice Fever prodano je 70-ak posto ulaznica, ovisno o danu. Budžet je 3,5 milijuna kuna, što je nešto više nego lani, ali ove godine se igra sedam, a ne četiri utakmice. Trošak leda je 1,7 milijuna kuna, a iz kluba su posebno naglasili kako za ovaj spektakl plaćaju i Arenu, koja nije poklon i za koju su morali platiti najam za svih ovih 15 dana. Cjelokupni događaj isključivo se klupski financira, preko ulaznica, partnera Carlsberga, ali i sezonskih sponzora, koji su omogućili da Arena Ice Fever gledamo u Zagrebu i ove godine.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.01.2012. u 10:38
    Ako je do sada prodano 70% ulaznica uz prosječnu cijenu od 50 kuna već su pokrili troškove. Rasprodana dvorana im garantira još dodatnih 1,5 milijuna kuna zarade. Tu naravno treba uzeti i obzir da se vjerojatno podijelilo dosta sponzorskih karata pa krajnje brojke možda neće biti tako velike. U... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.01.2012. u 23:50
    Kolko sam ja shvatio, cijeli projek Ice Fever bi se trebao pokriti od prodanih ulaznica. Tako da se iz budzeta kluba nece nista potrositi jer ni tih 3,5mil kuna koliko kosta organizacija Ice Fevera ne bi bilo, da samog Ice Fevera nema. A i Ice Fever ce biti spektakl koji ce jos vise pridonijeti... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.01.2012. u 21:29
    Cijela priča u Areni košta 3,5 milijuna kuna, no postoji i zarada od ulaznica i sponzora, treba gledati i tu stranu a ne samo koliko košta. Cilj je pokriti sve troškove i vjerujem da će se ostvariti. K tome se omogućuje velikom broju ljudi užitak u ovakvom spektaklu. Iako je i meni Ledena pravi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.01.2012. u 20:12
    Upravo mi je Billy oteo riječi iz usta. ATP nema nikakve veze s Arenom,to je odluka kluba i želja za spektaklom,što je i OK ako imaju koristi od toga,ali meni osobno je Ledena draža od Arene,a pogotovo sad kad vidim koji se dio budžeta ulupan u to.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.01.2012. u 20:09
    atp nije razlog zbog koejg se igra u areni. ako medvjedi mogu igrati 7 domaćih zaredom u areni, isto tako bi mogli to razdoblje provesti na gostovanju. s tim da to čak ne bi ni iziskivalo 7 gostujućih utakmica zaredom ;)
    Obrisan korisnik