Zimski sportovi

Schild: "Nadam se dobroj utrci"

S Trga bana Jelačića:Ana Legradi • ponedjeljak, 02.01.2012.
Schild: "Nadam se dobroj utrci"
Foto: Kristijan Komarica

Na izvlačenju brojeva za sutrašnju žensku utrku Snježne kraljice trenutno vodeća u poretku slalomašica i aktualna Snježna kraljica Marlies Schild izvukla je broj dva. Prošlogodišnja drugoplasirana skijašica sljemenske utrke Njemica Maria Riesch izvukla je broj jedan.

Aktualna kraljica sljemenske utrke Austrijanka Marlies Schild i Njemica Maria Riesch su se ove godine na izvlačenju brojeva zamijenile za uloge. Schild je kao aktualna pobjednica izvukla broj dva, dok Riesch sutra starta prva. Iako je bilo upitno hoće li Riesch nastupati na utrci zbog prehlade, pobjednica Snježne kraljice iz 2009. godine i aktualna pobjednica Svjetskog kupa stigla je u Zagreb, ali nije bila na preuzimanju broja već je to za nju odradio njezin trener.

Schild je u Zagreb doputovala u dobroj formi i nada se uspješnoj utrci. "Jako sam sretna što sam ponovno u Zagrebu i nadam se dobroj utrci. Dat ću svakako sve od sebe kako bih ponovno odnijela krunu."

"Svaka utrka je drugačija. Iz utrke u utrku nastojim dati sve od sebe kako bih uhvatila dobar ritam", komentar je Schild na ovogodišnju formu.

Prošlogodišnja sedmoplasirana slalomašica na Snježnoj kraljici Kathrin Zettel ove godine s cilja kreće šesta. "Nije važno koji broj izvučem ako su dobri uvjeti, a ja u dobroj formi."

Trenutno trećeplasirana slalomašica u poretku nada se postolju na Sljemenu. "U Zagrebu se uvijek dobro osjećam, slalom je ove sezone moja disciplina i naravno da se nadam jednom od prva četiri mjesta."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.01.2012. u 22:56
    Kako mi ide na k.... guranje nečega umjetnoga što uopće nema realne osnove za postojanje,a uz sve to znajući još za cjelokupnu situaciju koja vlada u našoj Lijepoj državi!Yebe se ljudima za skijanje,kad imaju većih briga,možda nije pravo mjesto,al morao sam napisat bar negdje jer me nervira... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.01.2012. u 22:43
    Schild osvaja
    Obrisan korisnik