Zimski sportovi

Video: Rangersi slavili na otvorenom

Krešimir Ferlak • utorak, 03.01.2012.
Video: Rangersi slavili na otvorenom

Vjerojatno najiščekivaniju utakmicu regularnog dijela sezone odigrali su na Citizen Bank Parku Philadelphia Flyersi i New York Rangersi. Odličan Winter Classic susret odigran je pred više od 46 tisuća gledatelja, a nakon preokreta slavili su Rangersi. Ostale utakmice bile su u sjeni dvoboja u Philadelphiji, ali vrijedi istaknuti slavlje Edmontona u Chicagu, te San Josea kod Vancouvera.

Niti pomicanje satnice utakmice, niti ne baš sjajni vremenski uvjeti nisu mogli utjecati na spektakl na otvorenom kojeg su priredili Philadelphia Flyersi i New York Rangersi. Ekipe su dugo čekale na Winter Classic i nisu dopustile da im išta pokvari doživljaj. Vidjeli smo zaista odličnu utakmicu punu uzbuđenja i preokreta, a bodovi su s Citizen Bank Parka u Philadelphiji, na kraju otišli za New York.

Prvi period je donio zanimljiv hokej i puno prilika, ali ne i pogotke. Istaknuli su se vratari, a posebice Henrik Lundqvist koji je tu već najavio svoju odličnu večer. Posebno je bila vrijedna obrana nakon solo prodora Jaromira Jagra. Na žalost veliki Čeh je nakon odličnog prvog perioda, zbog ozljede napustio utakmicu u drugom dijelu.

Na prvi pogodak smo čekali do sredine drugog perioda, kada Flyersi vode prvim pogotkom Nhl karijere Braydena Schenna. Mladi Schenn nije mogao naći bolji trenutak za prvi pogodak karijere, a zabio je nakon odbijanca poslije udarca Matta Carlea. Philadelphia tu nije stala, dvije minute kasnije odigravaju brzu kontru i Claude Giroux odvodi Flyerse na 2:0.

Povratak Rangersa počeo je samo 30 sekundi kasnije kada Mike Rupp vraća Rangerse u igru. Isti igrač je donio i izjednačenje poslije loše reakacije Sergeja Bobrovskog na otvaranju trećeg perioda. Taj pogodak podignuo je Rangerse i tri minute kasnije Brad Richards zabija za potpuni preokret, a na kraju se pokazalo i pobjedu Njujorčana.

Flyersi su pred kraj pritiskali, a najbolju priliku za izjednačenje dobili su devetnaest sekundi prije kraja kada su imali kazneni udarac. Odgovornost je preuzeo Danny Briere, ali Lundqvist je obranio njegov pokušaj i tako uz dvostrukog strijelca Ruppa postao junak pobjede Rangersa.

˝Ovo je bila tako značajna utakmica. Više od 46 tisuća ljudi, još mnogo više pred malim ekranima i doći do pobjede je zaista velika stvar˝, izjavio je kapetan Rangersa Ryan Callahan. Bila je to večer za pamćenje u Philadelphiji, a ljepše uspomene na nju ipak će imati navijači i igrači Rangersa.

Što se ostalih utakmica tiče, značajnu pobjedu ostvario je Edmonton u Chicagu, ali je zbog ozljede ramena ostao bez Ryana Nugenta-Hopkinsa. Težina ozljede za sada nije poznata. Oilersi su, inače, slavili s 4:3, a do pobjede su ih predvodili Taylor Hall i Ryan Smyth, obojica su upisala pogodak i asistenciju.

U reprizi prošlogodišnjeg finala Zapada, San Jose je nakon penala slavio u Vancouveru, a pobjedu im je donio Michal Handzus. Na penale je, golom Milana Hejduka, pobijedio i Colorado protiv Los Angelesa, a Ottawa je dostigla dva pogotka zaostatka protiv New Jerseya i slavila u produžetku golom Daniela Alfredssona.

NHL, rezultati 2.1.2012.: Philadelphia – NY Rangers 2:3 (Winter Classic), Ottawa – New Jersey 3.2 (OT), Vancouver – San Jose 2:3 (SO), Chicago - Edmonton 3:4, Los Angeles – Colorado 1:2 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.01.2012. u 13:58
    bob krivac za drugi gol rangersa..nema veze,idemo dalje
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.01.2012. u 13:50
    Btw Coloradu još jedna pobjeda u kaznenim udarcima i izjednačuju rekord Dallasa iz 2005/06 u uzastopnim pobjedama iz kaznenih udaraca! GO AVS GO!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.01.2012. u 13:48
    Najbolji Winter Classic dosada, odlična igra tijelom s obje strane i kao i vratar(i) na visokoj razini! Pouka je: Flyersi, ne igrajte više na otvorenom, samo gubite bodove :D
    Obrisan korisnik
  • greenhorn03.01.2012. u 13:44
    vjerovatno najuzbudljiviji klasik dosad
    greenhorn