Košarka

Unicaja na krilima Žorića

Dino Brumec • utorak, 03.01.2012.
Unicaja na krilima Žorića
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Odigrano je pet utakmica 14. kola španjolskog košarkaškog prvenstva, a za hrvatsku sportsku javnost zasigurno najvažniji dvoboj odigran je u Malagi gdje je Unicaja pobijedila goste iz Bilbaa. U tom susretu sudjelovala su trojica hrvatskih košarkaša od kojih se zasigurno najviše istaknuo Luka Žorić.

Unicaja je kod kuće dočekala momčad Gescrap Bizkaije, kako se odnedavno zove ekipa iz Bilbaa za koju nastupa Hrvat Marko Banić, i nanijela joj već osmi poraz u ovoj sezoni. Krajnji rezultat bio je 78:73, a osim Banića, na utakmici su nastupila još dvojica Hrvata, oba u dresu Unicaje.

Luka Žorić odigrao je odličnu utakmicu za domaću momčad i bio je prvi strijelac Unicaje s 19 poena (šut 9/14), a tome je pridodao i šest skokova te dvije asistencije. Hrvoje Perić odigrao je puno skromniju utakmicu od svog momčadskog kolege i u 20 minuta na parketu postigao je četiri poena i ostvario isto toliko skokova. Marko Banić također nije bio na razini u napadu i postigao je samo osam poena, ali uhvatio je čak devet skokova i bio je prvi u tom segmentu na cijeloj utakmici.

Alicante nastavlja sa svojim pobjedama, a ovaj put žrtva je bio Joventut koji je poražen 84:78 u gostima. U domaćoj momčadi svoju ulogu našao je opet i Mario Stojić, ali ni on nije uspio zabilježiti neki veliki učinak; tek po dva koša i skoka u 15 minuta provedenih u igri Alicantea.

Treba napomenuti da se u srijedu igra i ostatak kola, a zasigurno najzanimljiviji dvoboj igra se u Madridu gdje Real Madrid, u kojem igra Ante Tomić, dočekuje prvu momčad prvenstva Barcelonu.

ACB liga, 14. kolo:
Estudiantes – Valladolid 69:62
Zaragoza – Gran Canaria 63:61
Lagun – Cajasol 67:65
Unicaja – Gescrap Bizkaia 78:73
Alicante – Joventut 84:78

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!