Nogomet

Damir Petravić dobio posao u Litvi

Yasuyuki Nagatsuka, Borna Rupnik • srijeda, 04.01.2012.
Damir Petravić dobio posao u Litvi
Foto: Davor Sajko

Donedavni trener nogometaša Karlovca, Damir Petravić, brzo je našao novi angažman. Preselio je u litavsku prijestolnicu i preuzeo momčad Žalgirisa...

Žalgiris iz Vilniusa u narednom će razdoblju voditi hrvatski trener Damir Petravić, koji je na samom isteku 2011. godine poručio upravi Karlovca kako je njegovo strpljenje pri radu u tom hrvatskom prvoligašu isteklo.

"Uvjeti za treniranje su sjajni. U centru Vilniusa Žalgiris ima novi stadion i s tog aspekta stvarno ne mogu tražiti više. Radujem se što prije početi s poslom".

Petravić je ostao nezadovoljan nedostupnošću uprave Karlovca za razgovor, a s Litavcima ima visoke ciljeve: "Moj je cilj sa Žalgirisom osvojiti litavsko prvenstvo, litavski kup te igrati najbolje u ligi".

"Ne sumnjam da je Žalgiris dobar klub i velik korak naprijed u mojoj karijeri. Bio sam ugodno iznenađen nakon sastanka s ljudima iz kluba, koji je bolje i profesionalnije vođen od mnogih klubova u Hrvatskoj. Žalgiris je ambiciozan, a to mi je novi izazov", poručio je 48-godišnji hrvatski trener litavskim novinarima.

Na kraju je dodao: "U Hrvatsku ću se vratiti i brže nego što mislite. Žalgiris dolazi na pripreme u Umag". Petravić će momčad službeno preuzeti tijekom srijede, a s radom počinje u četvrtak.

U Žalgirisu nastupaju tri hrvatska nogometaša, Mario Grgurović, Mario Jokić i Luka Perić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.01.2012. u 20:34
    Da su i istom sportu, čak i gradu ne bih ništa rekao na prethodni post. Košarkaški Žalgiris je iz Kaunasa, a nogometni iz Vilniusa.
    Obrisan korisnik
  • canastra04.01.2012. u 16:56
    a ja mislija samo Popović od naših tamo
    canastra