Zimski sportovi

Leafsi na Lupulov pogon

Vedran Babić • srijeda, 04.01.2012.
Leafsi na Lupulov pogon

Šest utakmica NHL-a protekle večeri ponudilo je mnogo golova i uzbuđenja. U Torontu su gledatelji vidjeli deset golova, u Dallasu devet, a posebno su dobre partije odigrali Lupul, Backstrom i Halak...

Najefikasnija utakmica večeri odigrana je u Torontu gdje su Maple Leafsi sa 7:3 nadigrali Tampu. Najrazigraniji domaći igrač bio je Joffrey Lupul s jednim pogotkom i tri asistencije. Do 14. minute druge trećine rezultat je bio poravnat (3:3), no do kraja utakmice Leafsi su napravili seriju 4:0.

Lupul, koji sada ima 44 boda u sezoni, je izjavio: "Nikada nisam mislio da ću biti pri vrhu lige glede postignutih pogodaka, ali mislio sam da mogu biti uspješan igrač koji doprinosi u ofenzivnom dijelu i igra fizičku igru. To je bio moj cilj cijelo vrijeme - nastaviti igrati solidan hokej. Večeras smo odlično blokirali udarce, a naš vratar je ostvario velike obrane."

Tampa je tijekom utakmice imala pet situacija s igračem više i nije iskoristila ni jednu. Trener Guy Boucher bio je razočaran tom činjenicom. "Naša realizacija igrača više je najgora gostujuća u ligi. Posljednji smo i vidite zašto. Ne znam što nam se dogodi na gostovanjima. Četvrta smo domaća momčad u ligi i posljednja gostujuća. Ponekad mi se čini da ne bismo stigli uputiti udarac ni da protiv nas stave četiri narančasta čunja."

Washington Capitalsi stigli su do četvrte uzastopne pobjede porazivši na svom ledu Calgary Flamese 3:1. Pogotke su za Capse postigli redom Ovečkin, Brouwer i Wideman. U sva tri asistent je bio Nicklas Backstrom, kojeg je u trećoj trećini laktom "zakačio" Rene Burque. Šveđanin je nastavio igru, no iz sigurnosnih razloga ipak je izvađen iz igre i nije završio utakmicu.

"Je li izgledalo jako strašno? Je li nastradao? Uopće ne znam jesam li ga udario u glavu", branio se Burque, koji je prošlog mjeseca bio suspendiran na dvije utakmice nakon što je udario Brenta Seabrooka iz Chicago Blackhawksa.

Uz dva pogotka Hudlera i tri asistencije Zetterberga Detroit Red Wingsi s 5:4 su slavili na gostovanju kod Dallas Starsa. Od onog trenutka kada su Red Wingsi poveli 2:0, igralo se gol za gol. Šest minuta prije kraja utakmice Starsi su smanjili na 5:4, no od izjednačenja nisu mogli.

Svojevrsni derbi začelja istočne konferencije između Carolina Hurricanesa i New York Islandersa odlučen je u raspucavanju (3:4). Islandersi su produžetak izborili pogotkom Okposoa minutu i pol prije kraja regularnog dijela. U produžetku nije bilo golova, a u raspucavanju su postignuta tri pogotka i tri obrane vratara. Pobjedu su Islandersima donijeli Parentau i Nielsen.

Do pobjeda su došli još St. Louis Bluesi protiv Phoenix Coyotesa (4:1) uz 33 obrane Halaka te Buffalo Sabresi s 4:3 protiv Edmonton Oilersa.

NHL, utorak, 3. siječnja:
Buffalo Sabres - Edmonton Oilers 4:3, Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning 7:3, Washington Capitals - Calgary Flames 3:1, Carolina Hurricanes - New York Islanders 3:4 (SO), St. Louis Blues - Phoenix Coyotes 4:1, Dallas Stars - Detroit Red Wings 4:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.01.2012. u 13:43
    napokon malo uvjerljivosti od leafs! odlicno poceli sezonu pa onda jedna losa serija i sa prvog mjesta divizije sad su pali ispod crte playoffa... moramo u playoff! go leafs go!!!
    Obrisan korisnik