Nogomet

Xamaxu prijeti izbacivanje iz lige

Mišo Gulić • srijeda, 04.01.2012.
Xamaxu prijeti izbacivanje iz lige

Nakon što je prije nekoliko dana Sionu oduzeo 36 bodova zbog postavljanja neregistriranih igrača u prvenstvenoj utakmici, Švicarski nogometni savez je kaznio i Xamax zbog neisplate plaće igračima, a čak mu prijeti i automatsko izbacivanje iz lige.

Švicarski nogometni savez je u samo nekoliko dana odrezao dvije kazne prvoligašima, već od prije Sionu zbog zaobilaženja zabrane o transferima, dok je najnovija vezana uz Xamax i četiri oduzeta boda zbog neisplate plaća igračima.

Međutim, ovo nije prva ovakva kazna za Xamax, čiji je vlasnik čečenski biznismen Bulat Čagajev, jer su u prosincu kažnjeni istom mjerom zbog kršenja odredbi iz licence.

Svoju odluku savez je potkrijepio činjenicom da iz Xamaxa nisu ponudli nikakav dokaz da su podmirili svoje obveze prema igračima za mjesec listopad, bilo da je riječ o plaćama ili doprinosima za zdravstveno i socijalno osiguranje.

U švicarskim medijima se također spominje i mogućnost opoziva licence, što bi automatski značilo i ispadanje u niži rang četvrtoplasirane momčadi švicarskog prvenstva. Vlasnik kluba se već neko vrijeme nalazi pod istragom za bankovne pronevjere, stoga ovakav razvoj situacije nimalo ne čudi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.01.2012. u 08:59
    eeee, šta ti je reć sređena država...
    Obrisan korisnik
  • Zdren05.01.2012. u 11:01
    tako to funkcionira u švici
    Zdren
  • Obrisan korisnik04.01.2012. u 18:05
    'bilo da je riječ o plaćama ili doprinosima za zdravstveno i socijalno osiguranje' - kod nas na golom otoku nebi bilo mjesta za sve hrvatske privatnike i poduzetnike koji se tako ponašaju prema svojim zaposlenicima...
    Obrisan korisnik
  • canastra04.01.2012. u 16:55
    Treba njima poslat Markovića da im malo uredi savez i ligu.
    canastra