Rukomet

Eggert: "Cilj je doći među četiri"

Mišo Gulić • srijeda, 04.01.2012.
Eggert: "Cilj je doći među četiri"
Foto: Dario Dodić

Krilo danske rukometne reprezentacije Anders Eggert je u intervjuu za ehf-euro.com iznio svoja razmišljanja pred skorašnje Europsko prvenstvo, no Hrvatsku iznenađujuće nije smjestio među favorite prvenstva.

Danski rukometni reprezentativac Anders Eggert je pred odlazak na završne pripreme uoči Europskog prvenstva koje se održava u Srbiji s javnosti podijelio svoja očekivanja, kao i prognozu same završnice u kojoj pak nije našao mjesta za Hrvatsku.

Danska je smještena u grupu A zajedno s reprezentacijama Slovačke, Poljske i Srbije, a o protivnica Eggert kaže: "Ne znam mnogo o Slovačkoj, dok smo s poljacima igrali velik broj utakmica, stoga smo upoznati s činjenicom kao je to iznimno jaka reprezentacija. Utakmica sa Srbijom će biti jako uzbudljiva, jer će oni iza sebe imati punu dvoranu, ali nadam se da ćemo doći do pozitivnog rezultata u toj utakmici."

Danac je bio vrlo kratak i jasan kada su u pitanju glavne odlike njegove reprezentacije: "Stabilnost i brze kontre."

"Naš glavni cilj je biti pri vrhu, odnosno doći među četiri reprezentacije. Nismo o tome detaljnije raspravljali" rekao je Eggert na pitanje o ciljevima uoči prvenstva.

S obzirom na činjenicu da se u krugu reprezentacije nalazi već osam godina, sljedeće pitanje je bilo usmjereno ka usporedbi sadašnjeg stanja s onim od prije nekoliko godina, na što je Danac rekao: "Mi rijetko igramo loše. Konstantno se nalazimo u borbi za medalje, a jedina razlika je što sada još bolje iskorištavamo pojedinačne vještine svakog igrača. Kombiniramo dosta toga, imamo različite sisteme igre i različite tipove igrača."

Kao glavne vrline svojih suigrača, Eggert je naveo: "Naša glavna odlika jest adaptacija na razvoj situacije, kolektivna igra i velik broj vještina koje moji suigrači posjeduju."

Zanimljivo, danski reprezentativac Hrvatsku ne vidi u užem krugu favorita: "Moje pretpostavke su da će u polufinalu biti Francuska, Španjolska, Danska te Srbija ili Švedska."

Euro 2012. - Skupina II

1Španjolska (+3)3143:130+139
2Hrvatska (+4)3137:128+97
3Slovenija (+2)3153:156-34
4Mađarska (+3)3125:130-54
5Island 3143:146-33
6Francuska 3128:139-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!