Nogomet

Beitar kažnjen zbog rasizma

Mišo Gulić • četvrtak, 05.01.2012.
Beitar kažnjen zbog rasizma
Foto: Davor Sajko

Izraelski nogometni savez je kaznio Beitar iz Jeruzalema oduzimanjem dva boda zbog rasističkih ispada njegovih navijača u nacionalnom prvenstvu.

Beitar je kažnjen oduzimanjem bodova zbog rasističkih ispada manjeg dijela njegovih navijača, a s obzirom da su još u travnju zbog istih problema dobili uvjetnu kaznu, ovaj put se nisu mogli izvući.

Prilikom susreta Beitara i Hapoela u tamošnjoj Premier ligi domaći navijači su imali rasističke ispade spram Tota Tamuza, zbog čega je i aktivirana kazna koja je donesena još u travnju kada su se navijači na jednak način odnosili prema Salimu Toamu.

Iako je predsjednik Beitara nastojao uvjeriti predsjednika saveza da su učinili sve da spriječe neugodnosti, pomoći nije bilo pa će u nastavak prvenstva ipak ući s dva boda manje.

No, iz jeruzalemskog kluba se ne mire s takvom odlukom: "Ne razumijemo odluku saveza. Ne možemo vjerovati da su nas kaznili nakon što smo borbu protiv rasizma postavili na vrh prioriteta."

Potom su najavili i privatne tužbe spram navijača: "Podići ćemo i privatne tužbe protiv onih koji čine ovakvu štetu klubu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!