Zimski sportovi

Bruinsi razbili Flamese, Ribeiro zube

Vedran Babić • petak, 06.01.2012.
Bruinsi razbili Flamese, Ribeiro zube

Protekla večer na ledenim podlogama NHL-a iznjedrila je rijetko viđen rezultat u hokeju. Boston Bruinsi su, naime, s čak 9:0 pregazili Calgary Flamese. Philadelphia Flyersi su nadvisili Chicago Blackhawkse golom u posljednjoj minuti, a New York Rangersi su u derbiju večeri poslije produžetka bili bolji od Floride. Ottawa je došla do četvrte uzastopne pobjede, a Columbus je i dalje "prikovan" za dno ligaške ljestvice...

Iako je razlika u kvaliteti između te dvije momčadi neupitna, malo tko je očekivao da će Boston Bruinsi tako lako i tako uvjerljivo pobijediti Calgary Flamese. Ma, što pobijediti. Deklasirati. Završilo je s 9:0, što je u hokeju vrlo rijetka pojava, pogotovo u NHL-u gdje su uvijek moguća iznenađenja i gdje riječ "favorit" i ne znači puno.

Čak i bez gripoznog Brada Marchanda, Bruinsi su bili razigrani, raspoloženi i efikasni. U prvoj trećini postigli su tri gola, u drugoj četiri, a u trećoj dva. Horton i Bergeron po dva puta su se upisali u strijelce, a Seguin, Lucic, Krejči, Kelly i Paille. S ovih devet golova Bruinsi su postali najefikasnija momčad lige s 138 golova u sezoni.

"Iskreno, tu se radi o samopouzdanju. Mislim da nam je dubina momčadi o kojoj govorimo cijele sezone uvelike pomogla. Četiri linije osjećaju se dobro i svaka od njih želi doprinijeti i pronaći način za postizanje pogotka", rekao je Bergeron, koji je uz dva gola upisao i jednu asistenciju. Od individualnih postignuća valja izdvojiti još Pouliotov najbolji učinak u karijeri u jednoj utakmici - tri boda (tri asistencije).

Bruinsi su i dalje drugoplasirana momčad Istoka, a sada su i drugoplasirani općenito u ligi s bodom manje od vodećih New York Rangersa. Ovo im je bila čak deveta pobjeda u zadnjih deset utakmica. Flamesi su, pak, zaključili seriju od sedam uzastopnih gostovanja sa samo dvije pobjede.

Rangersi su s 3:2 na svom ledu porazili Florida Pantherse u dvoboju prve i treće momčadi Istoka. Pantherse je u igri držao vratar Clemmensen s 35 obrana, no u produžetku nije uspio obraniti udarac Gaborika i domaćini su slavili 3:2. Njihov trener John Tortorella svjestan je da ono pravo tek dolazi.

"Praznici su gotovi. Za nas, kamera više nema. Winter Classic je gotov. Sada tek dobivate pravu sliku svoje momčadi. Zato kažem da me briga što ljudi kažu da smo najbolja momčad u ligi. Ja ne znam gdje je momčad trenutno. Moramo ići dan po dan, biti spremni i saznati gdje stojimo kada za nekoliko mjeseci krene ključni dio sezone."

Još jedan derbi odigran je u Philadelphiji gdje je četvrta momčad Istoka dočekala drugoplasiranu momčad Zapada, Chicago Blackhawkse. Ulaskom u posljednji period Flyersi su vodili 4:2, da bi u 15. minuti tog perioda gosti ekspresno postigli dva pogotka u razmaku 25 sekundi za poravnanje. Ipak, pobjedu domaćinu donio je James van Riemsdyk 33 sekunde prije kraja realiziravši igrača više.

"Dobar je osjećaj doprinijeti momčadi i pomoći joj da pobijedi", rekao je junak utakmice.

I dok su Winnipeg Jetsi jedni od ponajboljih domaćina lige, također su jedni od najlošijih gostiju lige. Taj status opravdali su u Torontu gdje su od Maple Leafsa izgubili s 4:0. Connolly i Grabovski upisali su po jedan pogodak i asistenciju, a njihov vratar Gustavsson obranio je svaki od 24 udarca koji su Jetsi uputili prema njemu.

Ottawa Senatorsi su uz 35 obrana vratara Andersona upisali četvrtu pobjedu u nizu porazivši Tampu (4:1), a Ken Hitchcock je sa St. Louis Bluesima protiv Edmonton Oilersa (4:3) došao do 550. pobjede u svojoj trenerskoj karijeri iako su njegovi igrači ulaskom u posljednjih 20 minuta igre gubili 3:1.

Mike Ribeiro zabio je dva pogotka i izgubio par zubiju u pobjedi svojih Dallas Starsa protiv Nashville Predatorsa (4:1). Nesretni Ribeiro dobio je "po zubima" od svog suigrača Trevora Daleya, koji je uputio udarac. Izveden je izvan terena, ali se vratio devet minuta prije kraja utakmice sa zaštitnom maskom.

"Nije tako zgodan kao prije. Izgubio je par zubiju i ima šavove u ustima. Natekao je, ali zahvalni smo što nije slomio čeljust ili nešto slično", rekao je trener Starsa Glen Gulutzan.

Los Angeles Kingsi su u produžetku postigli jedini pogodak na utakmici protiv Phoenix Coyotesa, a San Jose Sharksi su potvrdili dobru formu pobjedom protiv posljednjeplasirane momčadi lige, Columbus Blue Jacketsa. Bio je to jubilarni 500. nastup kapetana Sharksa Joea Thorntona, koji je postigao pobjedonosni pogodak u petoj minuti druge trećine.

NHL, četvrtak, 5. siječnja:
Boston Bruins - Calgary Flames 9:0, Toronto Maple Leafs - Winnipeg Jets 4:0, New York Rangers - Florida Panthers 3:2 (OT), Philadelphia Flyers - Chicago Blackhawks 5:4, Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning 4:1, St. Louis Blues - Edmonton Oilers 4:3, Nashville Predators - Dallas Stars 1:4, Los Angeles Kings - Phoenix Coyotes 1:0 (OT), San Jose Sharks - Columbus Blue Jackets 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.01.2012. u 01:18
    nije to nikakvo iznenadenje
    Obrisan korisnik
  • greenhorn06.01.2012. u 21:25
    daleko je to od rutinskog, ali nastavljuju iznenađivati u smislu da i uz dosta ozlijeda najbitnijih igraca (pronger, jagr, timmonen) mogu pobijedit najjace protivnike... bruinsi u ovom trenu zastrasujuci
    greenhorn
  • Obrisan korisnik06.01.2012. u 19:32
    philly rutinski:)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.01.2012. u 17:33
    ne bi reka da je derbi večeri bila utakmica rangersa i panthersa, svaka čast panthersima, al derbi večeri je bila utakmica između flyersa i hawksa, i apsolutno je opravdala moja očekivanja
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.01.2012. u 16:25
    e moj calgary.... na kakve muke me stavljas...
    Obrisan korisnik