Zimski sportovi

Lavina odnijela Blackhawkse

Ante Jukić • subota, 07.01.2012.
Lavina odnijela Blackhawkse

Pobjede NY Rangersa ove su sezone potpuno normalna pojava, toliko da se i trijumf vodeće u Pittsburghu čini kao običan dan u uredu za vodeću momčad lige. Uz Rangerse, uspješni gosti noćas bili su Colorado Av'si, koji su šokirali Chicago Blackhawkse.

Ni Pittsburgh Penguinsi nisu uspjeli zaustaviti novogodišnji nalet New York Rangersa. Četvrtom uzastopnom pobjedom Njujorčani su zadržali vodeću pobjedu u poretku kompletne lige, a najzaslužniji za noćašnje slavlje u Consol Energy Centru bio je Henrik Lundqvist, koji je ubilježio 37 obrana. Sjajni Šveđanin je nakon vodećeg pogotka Penguinsa u šestoj minuti dvoboja (Lovejoy) "zaključao" svoja vrata i otvorio suigračima put do pobjede.

Već do kraja prve trećine goste je u igru vratio Richards, a ključan trenutak susreta dogodio se početkom drugog perioda, kada je Dubinsky u situaciji s igračem manje na ledu pogodio za 2:1. Konačnih 3:1 u posljednjoj trećini postavio je Stepan. Rangersima je ovo bila deveta pobjeda u posljednjih deset nastupa i, što je posebno zanimljivo, peti uzastopni trijumf u Pittsburghu. S druge strane, Penguinsi su noćas upisali treći vezani poraz bez osvojenog boda, što im se ove sezone još nije dogodilo.

Od svih noćašnjih rezultata u najjačoj hokejskoj ligi svijeta najviše je odjeknula visoka pobjeda Colorada u Chicagu. Bez obzira što su Av'si u United Centar doputovali u dobroj formi (tri uzastopne pobjede), dok se Blackhawksi u posljednje vrijeme poprilično muče, malo je tko mogao predvidjeti čistih 4:0 za goste iz Denvera. Junak pobjedničke momčadi bio je Semjon Varlamov, koji je sakupio 27 obrana, za drugi shutout sezone. Pogotke za Colorado postigli su Jones, Galiardi, Van Der Gulik i Kobasew.

U preostale tri utakmice večeri, domaćini nisu ostavili ni boda svojim gostima. Carolina je s 4:2 nadvisila Buffalo, a istim rezultatom slavili su i Anaheim Ducksi protiv NY Islandersa. Dva pogotka u tek 11. pobjedu Ducksa ove sezone ugradio je Ryan.

Dvostrukog strijelca u svojim su redovima noćas imali i New Jersey Devilsi. Ilja Kovalčuk predvodio je svoju momčad do konačnih 5:2 protiv Florida Panthersa, no svjetla reflektora nakon dvoboja u Newarku ipak su bila usmjerena na Patrika Eliasa, koji je noćas odigrao svoju 1000. NHL utakmicu. Veliki jubilej Elias je začinio jednim pogotkom i dvjema asistencijama.

NHL, rezultati, 06.01.2012.: New Jersey - Florida 5:2, Pittsburgh - NY Rangers 1:3, Carolina - Buffalo 4:2, Chicago - Colorado 0:4, Anaheim- NY Islanders 4:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.01.2012. u 14:18
    Vrlo čudan rezultat
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.01.2012. u 12:36
    Bravo Av'si! Danas morate dobiti u St. Louisu i nadati se da će Flamesi odraditi posao protiv Wildsa i evo nas na 2. mjestu u diviziji! :D
    Obrisan korisnik