Nogomet

McCoist: "Jelavić neće ponoviti Rapid"

Borna Rupnik • nedjelja, 08.01.2012.
McCoist: "Jelavić neće ponoviti Rapid"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Trener škotskog prvaka ponovno je mnogo vremena posvetio hrvatskom napadaču Nikici Jelaviću, koji se tijekom prijelaznog roka često spominje u kontekstu mogućeg odlaska iz Rangersa...

Glasgow Rangersi u nedjelju igraju protiv Arbroatha u Škotskom kupu, a treneru Allyju McCoistu opet je na raspolaganju Nikica Jelavić, koji je sanirao ozljedu prepona.

"Vratio se. Trenirao je u petak i igrat će u nedjelju. Jedva čeka nastup, razgovarao sam s njime i u potpunosti je usredotočen. Profesionalac je", izjavio je strateg prvaka Škotske.

Neizbježan je bio i novi komentar u svjetlu raznih nagađanja kako bi Jelavić tijekom siječnja mogao završiti u nekom klubu engleskog Premiershipa.

"U ovom trenutku, kao i u bližoj budućnosti, čini se da ostaje u Rangersima. To se može promijeniti samo ako netko na stol stavi novac koji će vlasnik kluba prihvatiti. Jelavić nam nikada nije govorio da želi otići, a ponuda - nema. Čak se nitko ni ne raspituje za njega", izjavio je McCoist.

Suočio se i s pitanjem što ako Jelavić pokuša potaknuti transfer u drugi klub, kao što je učinio u ljeto 2010. godine u bečkom Rapidu. "U teoriji, s obzirom na navedeni interes Liverpoola i QPR-a, mogao bi upotrijebiti isti pristup. Ali mislim da Jelavić neće ponoviti Rapid, ni približno", odgovorio je.

"Činjenica je da se Jelavić u Rangersima osjeća dobro. Glasine ne utječu na njega, a shvaćam da je čudno izgledalo kada sam ga izostavio iz momčadi protiv Motherwella. No, radilo se samo o ozljedi, nema naznaka da je Jelaviću pala motivacija i da želi napustiti Rangerse", nastavio je objašnjavati McCoist škotskim medijima.

Vlasnik kluba Craig Whyte svakog je prijelaznog roka na sličnom ispitu po pitanju prodaje igrača, smatra Jelavićev trener i dodaje: "Svjestan je i da moramo dovesti jedno ili dva pojačanja zbog ozljeda Laffertyja i Naismitha. Ne bih rekao da borba za naslov ovisi o tome, ali treba nam još barem jedan napadač, čak i ako Jelavić ne ode. Dođe li ipak do toga, dao sam mu nekoliko imena koje želim".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!