Zimski sportovi

Mala osveta Vancouvera

Krešimir Ferlak • nedjelja, 08.01.2012.
Mala osveta Vancouvera

Od trinaest utakmica odigranih u subotu, najviše se pričalo o reprizi finala, susretu Bostona i Vancouvera, koji je oduševio sve, a bodove su odnijeli Canucksi. Pogodak broj 500 postigao je Jarome Iginla, živuća legenda Flamesa, dok je do prvog hat-tricka u šesnaest godina karijere stigao Shane Doan.

Najiščekivanija utakmica dana odigrana je u Bostonu, a bila je to repriza prošlogodišnjeg finala, Bruinsima u goste stigli su Vancouver Canucksi. Susret je u potpunosti ispunio očekivanja, postignuto je sedam golova, odsluženo više od sto minuta isključenja, pregršt događanja na ledu, velika napetost, a pobjedu je na kraju upisao Vancouver.

Gosti su iskoristili preveliku agresivnost i nedisciplinu Bruinsa, te su sva četiri pogotka postigli s viškom igrača na ledu. Strijelci za Canuckse bili su Kesler, Burrows, Henrik Sedin i Hodgson, dok su za domaćine uzvratili Marchand, Peverly i Krejci. No, važni napadači Milan Lucic i strijelac prvog pogotka Marchand, zaradila su isključenja do kraja utakmice, pa je to znatno smanjilo šanse Bostona.

Postigao je Hodgson pogodak za 4:2 na samom otvaranju trećeg perioda, a nakon što je Krejci brzo smanjio, domaćini su pritisnuli, ali bez izjednačenja. Na kraju su igrali i s dva igrača više, ali Vancouver je izdržao i dobio barem malo zadovoljštine. U finalnim utakmicama Boston ih je svaki puta pomeo na svom ledu, ali noćas su Canucksi pokazali da ipak mogu pobijediti i u TD Gardenu.

Velika večer Dannya Brierea u Philadelphiji, koji je predvodio svoje Flyerse do pobjede nad Ottawom. Za to im je trebao produžetak, regularni dio je završio 2:2. Briere je doveo domaće u vodstvo, a Senatorsi su preokrenuli golovima Milana Michaleka i Chrisa Butlera. Briere je deset minuta prije kraja donio produžetak, a hat-trick je upotpunio samo šest sekundi prije kraja dodatnog vremena za dva boda domaćina.

Veliki Jarome Iginla stigao je do 500. pogotka karijere u slavlju svojih Calgary Flamesa nad Minnesotom. Završilo je 3:1, a Iginla je postigao drugi pogodak svoje ekipe, koji se na kraju pokazao pobjedničkim.˝To je nešto s čime sam blagoslovljen u hokeju. Imati takve sjajne trenutke, kojih ću se uvijek sjećati. Kada sam počinjao karijeru, nisam mislio da ću stići ovako daleko˝, izjavio je Iginla, jedan od najboljih igrača lige u posljednjih deset godina.

Shane Doan igra u ligi već šesnaest godina, postigao je 308 golova, 38 puta je zabio dva gola na utakmici, ali nikada do sada nije postigao tri i došao do hat-tricka. Noćas se napokon to promijenilo u pobjedi Phoenixa nad Islandersima od 5:1, a da stvar bude još zanimljivija, treći gol Doan je zabio samo sekundu prije kraja utakmice. ˝Ljudi su imali dobru priču o tome kako nisam mogao doći do hat-tricka i mnogo godina je to trajalo, ali sretan sam da je završilo˝, zaključio je sretni kapetan Coyotesa nakon utakmice.

Toronto je nakon dvanaest minuta imao 3:0 protiv Detroita, ali nakon toga je sve bilo u znaku Red Wingsa koji početkom trećeg perioda stižu do izjednačenja. No, zahvaljujući odličnoj reakciji Joffreya Lupula bodovi su ipak ostali u Torontu, koji je u posljednja dva perioda uputio samo osam udaraca na vrata, prema čak 30 Detroita. Međutim Jonas Gustavsson na golu Toronta bio je vrlo dobar i susret je završio s 37 obrana.

Dallas je uz dva zgoditka Jamiea Benna nadigrao Edmonton, a dva pogotka je u pobjedi Nashvillea nad Carolinom postigao Patric Hornqvist, dok je za poražene dvostruki strijelac bio Jay Harrison. St.Louis je s čistih 4:0 ispratio Colorado, dok se Washington loše proveo u San Joseu s pet golova u svojoj mreži. Devilsi su uzeli važne bodove u Pittsburghu, a do pobjeda su još stigli Winnipeg, Columbus i Montreal.

NHL, rezultati, 7.1.2012.: Boston – Vancouver 3:4, Philadelphia – Ottawa 3:2 (OT), Dallas – Edmonton 4:1, Los Angeles – Columbus 0:1, Buffalo – Winnipeg 1:2 (OT), Toronto – Detroit 3:4, Montreal – Tampa Bay 3:1, Pittsburgh – New Jersey 1:3, St.Louis – Colorado 4:0, Nashville – Carolina 5:2, Phoenix – NY Islanders 5:1, Calgary – Minnesota 3:1, San Jose – Washington 5:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.01.2012. u 14:18
    A i vrime je bilo da neko Bruinsima stane na rep
    Obrisan korisnik
  • sraka09.01.2012. u 12:27
    Gledao sam tu tekmu na ESPN-u i tekma je bila opaka. Startovi prljavi i igrači Vancouvera na momente prave "curice". Bostonu su dva igrača dobila GM i da nisu, Vancouver bi fasoval. To sam uvjeren. I ovak je bilo vruće.
    sraka
  • Obrisan korisnik08.01.2012. u 13:13
    toronto ulazi u seriju, opet gustavsson odlično brani, branio je 3 zaredom i sve 3 smo odnijeli bodove, lupul i kessel trpaju i tako nek nastave!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.01.2012. u 13:05
    danny briere!!go FLYERS
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.01.2012. u 12:55
    Special teams nucksa briljirali, iako je Boston možda bio malo bolji u igri 5na5. Sve u svemu, tekma za prste polizati!
    Obrisan korisnik