Rukomet

Srbi bolji od Makedonaca

Josip Tolić • nedjelja, 08.01.2012.
Srbi bolji od Makedonaca
Foto: Kristijan Komarica

U prvoj pripremnoj utakmici za Europsko rukometno prvenstvo koje se na njihovu tlu igra od 15. do 29. siječnja, reprezentacija Srbije slavila je protiv Makedonije u Smederevu rezultatom 26:23.

Bila je to utakmica u kojoj su Srbi tijekom gotovo cijelog dvoboja držali prednost. "Plus četiri" na poluvremenu (14:10) umanjeno je za jedan gol na kraju pa je završilo 26:23.

Među domaćinima najefikasniji strijelac bio je Momir Ilić sa šest golova, a Makedonce je predvodio nekadašnji Zagrebaš Kiril Lazarov s jednakim učinkom.

"Susjedski smo dosta dobro to zakuhali i utakmica je izgledala prilično natjecateljski. Borilo se za svaku loptu, ali nije bilo prljavštine i grubosti", izjavio je izbornik Orlova Veselin Vuković nakon susreta.

Prvo ime pobjedničke momčadi Ilić bio je zadovoljan sigurnom pobjedom: "Dobro je da smo pobijedili, to je pozitivna stvar. Sada nam ostaju Česi da popravimo što treba i oformimo kostur od osam-devet igrača", najavivši pritom iduću utakmicu protiv Češke u utorak koja će biti zatvorena za javnost.

Srbija će na Euru nastupiti u skupini A u Beogradu zajedno s Poljskom, Danskom i Slovačkom, a Makedonci će u niškoj skupini B snage odmjeriti s Njemačkom, Švedskom i Češkom.

Rukomet, prijateljska utakmica:
Srbija - Makedonija 26:23 (14:10)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!