Zimski sportovi

Senatorsi kraljevi preokreta

Ante Jukić • ponedjeljak, 09.01.2012.
Senatorsi kraljevi preokreta

Sve tri noćas odigrane utakmice u NHL-u ponudile su neku svoju priču. Ottawa je na dramatičan način uzvratila Philadelphiji za subotnji poraz, dvije najlošije momčadi lige odigrale su iznimno efikasnu utakmicu, a uvijek intrigantni sudar Chicaga i Detroita odlučen je u produžetku.

Odmah nakon subotnjeg dvoboja u Philadelphiji, Flyersi i Senatorsi sjeli su na avion i otputovali u kanadsku prijestolnicu, gdje je noćas odigran drugi čin vikend-obračuna ovih dvaju momčadi. Iako je uoči ulaska u posljednju trećinu bila u nezavidnoj situaciji, Ottawa je furioznom završnicom uspjela slomiti goste i uzvratiti im za poraz dan ranije.

Nakon 40 minuta dvoboja u Scotiabank Placeu Flyersi su vodili 4:2, a onda su Senatorsi ponovno demonstrirali ono što im ove sezone tako dobro ide. S četiri uzastopna pogotka, kanadska momčad stigla je do konačnih 6:4 i šeste ovosezonske pobjede nakon što je na ulasku u posljednju trećinu bila u rezultatskom minusu. Pogodak odluke, onaj za 5:4, nešto više od minutu prije kraja postigao je Filip Kuba, dok je pobjedu domaćina potvrdio Foligno, pogodivši praznu mrežu Flyersa.

"Naravno da bi bili sretniji s kojim golom prednosti na ulasku u posljednju trećinu, ali nemamo ništa protiv ni ovakvih pobjeda. Očito je kako imamo momčad koja u 20 minuta odlične igre može učiniti naizgled nemoguće", rekao je nakon utakmice vratar Senatorsa Craig Anderson, koji je večer okončao s 33 obrane.

Iako iznimno bogata pogocima, utakmica u Ottawa nije bila najefikasnija noćas. Dva dana nakon što su iznenađujuće slavili u Los Angelesu, Columbus Blue Jacketsi vratili su se starim lošim navikama. Najlošija momčad lige sa 7:4 poražena je od još jednog davljenika, Anaheim Ducksa, koji su konačno dočekali žrtvu na kojoj su mogli iskaliti sve frustracije zbog očajne sezone.

Tri pogotka za Duckse postigao je njihov najbolji igrač, Corey Perry, dva je zabio Teemu Selanne, dok su po jedan dodali Cogliano i Koivu. Strijelci za Blue Jacketse bili su Nash (2), Brassard i Prospal.

U derbiju večeri, snage su po drugi puta ove sezone odmjerili stari rivali, Chicago Blackhawksi i Detroit Red Wingsi. Domaćini su sjajno otvorili utakmicu, pogocima Bollanda i Sharpa već u petoj minuti stigli su do lijepih 2:0, no na kraju su se ipak morali zadovoljiti samo jednim bodom. Nakon što su Filppula i Cleary vratili utakmicu u egal, pobjedu Red Wingsima donio je Pavel Dacjuk, pogodivši za konačnih 3:2 u četvrtoj minuti produžetka. Bio je ovo četvrti uzastopni poraz Blackhawksa.

NHL, rezultati, 08.01.2012.: Ottawa - Philadelphia 6:4, Chicago - Detroit 2:3 (OT), Anaheim - Columbus 7:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.01.2012. u 14:18
    Kući igraju odlično
    Obrisan korisnik