Rukomet

Denić: "Island igra odlično"

Simon Maljevac • ponedjeljak, 09.01.2012.
Denić: "Island igra odlično"
Foto: Dario Dodić

Reprezentacija Slovenije je na pripremnom Totalkredit kupu u Danskoj zabilježila dva poraza i remi, a slovenskog izbornika Denića posebno su svojom borbenom igrom impresionirali Islanđani, s kojima će se u Vršcu susresti i Hrvatska.

Pripremni turnir u Danskoj, koji je odigran u sklopu priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo u Srbiji, nije donio slovenskoj reprezentaciji previše razloga za veselje. Nakon odlične utakmice i zasluženog remija protiv domaćina, Slovenci su tijesno izgubili protiv Islanđana i Poljaka te turnir završili na posljednjem mjestu.

Slovenski izbornik Boris Denić dobio je uvid u formu svojih igrača, a u razgovoru za slovenski SiOL Sportal izrazio je nadu da će njegovi igrači do početka prvenstva u Srbiji smanjiti broj tehničkih pogrešaka: "Ovaj turnir nam je došao u pravo vrijeme. Imamo rezerve u individualnoj i kolektivnoj formi. Još uvijek moram puno toga popraviti, napravili smo previše tehničkih pogrešaka, zbog kojih smo gubili utakmice."

"Imamo samo još tjedan dana da ispravimo greške. Zadovoljan sam obranom 6-0, koja je bila odlična. Trkački smo spremni, tako da možemo igrati brzo i držati visok ritam", izjavio je Denić, koji će do početka prvenstva smanjiti intenzitet treninga, a do odlaska na prvenstvo igrači će imati još jedan slobodan dan.

Što se tiče igre drugih reprezentacija na turniru u Danskoj, Denića su najviše impresionirali Islanđani, koji su i bez Olafura Stefanssona dokazali da će biti jako neugodan protivnik svim reprezentacijama na prvenstvu u Srbiji. "Island igra odlično, tako da će i bez Stefanssona biti jako neugodni. Jako su čvrsti, borbeni i disciplinirani, a želio bi da i Slovenija igra sličan rukomet", zaključio je slovenski izbornik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.01.2012. u 16:11
    island je dobar ali dobri su svi..nije ovo svjetsko prvenstvo s argentinom,kuvajtom i australijom.ipak mislim da island bez olafura nee biti ni priblizno jak ko prije
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.01.2012. u 15:25
    Šteta kaj protiv Islanda ne igramo u 2. krugu kad će im prva sedmorka bit već umorna jer oni nemaju 2. postavu ali vjerujem da ćemo ih i ovako dobit pogotovo ak' ćemo mlatit u obrani ko' u nedjelju!
    Obrisan korisnik