Zimski sportovi

Clemmensen zasjenio Luonga

Krešimir Ferlak • utorak, 10.01.2012.
Clemmensen zasjenio Luonga

Dvije utakmice ponudio je ponedjeljak u NHL-u, a u oba susreta slavili su domaćini. Panthersi su s 2:1 svladali Canuckse u povratku Luonga na Floridu, dok je Washington doživio novi poraz na turneji po Kaliforniji, bolji su bili Los Angeles Kingsi. Columbus nije igrao, ali je dospio na naslovnice jer su promijenili trenera.

Pet godina je Roberto Luongo branio boje Florida Panthersa i u to vrijeme se etablirao kao jedan od najboljih vratara lige. No, s njima nikada nije zaigrao u doigravanju, pa je sreću potražio u Vancouveru. Jučer se opet vratio na led BankAtlantic Centra, a iako je vrlo dobro branio, pobjedu je odnio kolega s druge strane, Scott Clemmensen.

Gosti su bolje ušli u susret i poveli su već u četvrtoj minuti pogotkom Dalea Weisea. Igralo se dosta zatvoreno s naglaskom na obranu te nije bilo previše šansi niti na jednoj strani. Utakmica je riješena u drugom periodu, kada Panthersi postižu dva pogotka u razmaku od šest minuta, a tu su prednost sačuvali do kraja.

Richards novi trener Columbusa

Columbus Blue Jacketsi se od samog starta sezone nalaze na začelju poretka u ligi, pa ne iznenađuje da su smijenili trenera. Scott Arniel je dugo tražio izlaz iz krize, ali ga nije pronašao pa je završio bez posla.

Novi trener ekipe iz Ohija je Todd Richards, koji je u NHL-u već radio na mjestu glavnog trenera u Minnesoti.

Izjednačio je Dmitrij Kulikov koji zabija odbijanac poslije udarca Marcela Goca, dok upravo Goc donosi pobjedu s igračem više poslije velike gužve pred vratima Canucksa. Iako je ostalo još gotovo pola susreta do kraja, pogodaka više nije bilo, a Clemmensen je završio utakmicu s 27 obrana na kontu.

"Vjerujemo u sebe i vjerujemo da može pobijediti svake večeri bilo koju ekipu u ligi", rekao je Clemmensen nakon susreta."Vancouver je jedna od najboljih momčadi, ali smo očekivali pobjedu, a to smo i ostvarili. Mi uvijek očekujemo borbu i uvijek očekujemo pobjedu", nadahnuto je završio junak pobjede Floride.

Los Angeles Kingsi nisu zabili gol u regularnom dijelu dvije pune utakmice, ali kada im se otvorilo protiv Washingtona, onda su im napunili mrežu s pet komada. Capitalsi su poveli nakon minute i pol igre preko Marcusa Johanssona, ali poslije toga je sve bilo u znaku domaćih Kingsa.

Još u prvom periodu su preokrenuli Kyle Clifford i Anže Kopitar, u drugom su prednost domaćih povisili Jack Johnson i Jarred Stoll, a prije nego što je Johansson postavio konačnih 5:2 zabio je i Justin Williams s igračem više. Ovom pobjedom Kingsi su stigli na bod za ostatka za Sharksima, koji predvode njihovu diviziju, dok s druge strane Panthersi bježe Capitalsima šest bodova.

NHL, rezultati, 9.1.2012.: Florida – Vancouver 2:1, Los Angeles – Washington 5:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.01.2012. u 14:19
    Večeras Pensi 1 ko nebo
    Obrisan korisnik