Zimski sportovi

Rangersi četiri u nizu, kriza Penguinsa

Vedran Babić • srijeda, 11.01.2012.
Rangersi četiri u nizu, kriza Penguinsa

Protekla večer u NHL-u bila je vrlo bogata. Odigrano je čak 13 utakmica, među kojima su New York Rangersi, Toronto Maple Leafsi i St. Louis Bluesi nastavili svoje pobjedničke nizove, a Pittsburgh Penguinsi svoju krizu. Islandersi su nadigrali Red Wingse i prepustili Hurricanesima začelje Istoka. Columbus je i dalje najgora momčad lige...

Odlična forma New York Rangersa, vodeće momčadi lige, nastavljena je i u dvoboju protiv Phoenix Coyotesa. Golom Dereka Stepana u šestoj seriji raspucavanja oni su s 2:1 došli do pete uzastopne pobjede i desete u posljednjih 11 susreta. Rangersi su i ranije mogli osigurati pobjedu jer je u produžetku Gaborik imao penal. No, vratar Coyotesa Smith sjajnom reakcijom mu je obranio taj pokušaj. U raspucavanju Gaborik je ipak bio uspješan.

Boston Bruinsi čvrsto su na drugoj poziciji Istoka nakon pobjede 5:3 nad Winnipeg Jetsima. Poslije dvije trećine Jetsi su vodili 3:2, no u početnih sedam minuta treće trećine Bruinsi su ekspresno postigli tri pogotka i preokrenuli na konačnih 5:3.

"To je način na koji smo morali uzvratiti. Ta reakcija vjerojatno se trebala dogoditi u prve dvije trećine. Ono što smo trebali napraviti u trećoj je ustvari naš plan igre i nisam imao dojam da ga provodimo u djelo večeras. Bili smo dovoljno dobri i pametni da barem u trećoj trećini odigramo s nekom namjerom da napravimo prave stvari i pronađemo način do pobjede", rekao je trener Bruinsa Claude Julien.

Jedna od tri najefikasnije utakmice večeri odigrana je u Tampi gdje su Vancouver Canucksi s 5:4 poslije raspucavanja bili bolji od domaćina. Tijekom prve dvije trećine Canucksi su vodili s dva gola razlike da bi u posljednjem periodu Tampa poravnala rezultat. Pogodak za 4:4 i odlazak u produžetke postigao je Ryan Malone 61 sekundu prije kraja regularnog dijela. U produžetku nije bilo golova, a u raspucavanju pogodak odluke zabio je Mason Raymond.

Canucksi predvode "kolonu" na Zapadu ispred St. Louis Bluesa, koji su protiv Montreala u gostima upisali četvrtu uzastopnu pobjedu. Bilo je čistih i uvjerljivih 3:0 za Bluese protiv neuvjerljivih Canadiensa, no utakmicu je možda najviše obilježila lijepa gesta domaćih navijača. Naime, čuvar mreže Bluesa, Jaroslav Halak, do ove je sezone nosio dres baš momčadi iz Montreala. Navijači tog kanadskog kluba nisu zaboravili na ukupno četiri godine koliko je Čeh proveo s njima te su ga po završetku utakmice nagradili ovacijama.

"Lijep je osjećaj znati da još uvijek imam puno navijača u Montrealu. Bilo mi je krasno ovdje, pogotovo prošle sezone kada smo igrali u doigravanju. Nikada neću zaboraviti ovaj trenutak, živjet će u meni zauvijek", rekao je Halak, koji je u utakmici obranio svih 19 pokušaja domaćih.

Pittsburgh Penguinsi neće se tako skoro vratiti u vrh lige ako nastave s porazima. Trenutno su osmi na Istoku, a protekle večeri doživjeli su težak poraz na svom ledu od Ottawa Senatorsa (5:1). Penguinsi su uputili 30 udaraca, Senatorsi 23. Razlika je, dakle, bila u vratarima. Craig Anderson je za goste obranio 29 udaraca, a Brent Johnson i Marc-Andre Fleury za domaće zajedno 18.

U četvrtak Senatorsi gostuju u Madison Square Gardenu kod New York Rangersa, a njihov trener Paul MacLean je uoči tog dvoboja izjavio: "Bit će to test naše otpornosti i konstante naše igre, kao i pokazatelj toga koliko smo dobri. Još uvijek rastemo kao momčad."

New York Islandersi pomakli su se s dna Istoka nadigravši Detroit Red Wingse s čak 5:1 uz dva gola i jednu asistenciju Matta Moulsona. Gostima je nedostajao Pavel Dacjuk, no njihov trener Mike Babcock u tome nije tražio opravdanje za težak poraz. "Mislim da uopće nismo imali snage. Nismo klizali, nismo realizirali šanse. Nismo bili psihički dobri. Nije ovo bila dobra večer za nas."

Islandersi su tako prepustili začelje istočne konferencije Carolina Hurricanesima, koji su kod kuće s 2:1 izgubili od Philadelphia Flyersa. Pogodak odluke zabio je 19-godišnji Sean Couturier početkom posljednje trećine.

Matt Cullen odigrao je 1000. utakmicu u svojoj karijeri i obilježio je na sjajan način - dvama pogocima. Prvi je postigao u trećoj trećini, a drugi u raspucavanju te na taj način pomogao svojoj Minnesoti da s 5:4 nadvisi San Jose Sharkse. Toronto je protiv Buffala (2:0) ostvario četvrtu pobjedu u nizu uz stopostotni učinak vratara Gustavssona (32 obrane), a Viktor Stalberg i Saku Koivu postigli su po tri pogotka u pobjedama Chicaga Blackhawksa odnosno Anaheim Ducksa.

Inače, na utakmici između Blackhawksa i Columbus Blue Jacketsa suci su morali dosuditi ukupno čak 64 kaznene minute. Pobjedom se "osladio" i Nashville u gostima kod Colorada (4:1) te Calgary, koji je protiv New Jerseya slavio 6:3 iako je uputio samo 14 udaraca.

NHL, 10. siječnja:
Boston Bruins - Winnipeg Jets 5:3, New York Islanders - Detroit Red Wings 5:1, Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres 2:0, Carolina Hurricanes - Philadelphia Flyers 1:2, Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators 1:5, New York Rangers - Phoenix Coyotes 2:1 (SO), Montreal Canadiens - St. Louis Blues 0:3, Minnesota Wild - San Jose Sharks 5:4 (SO), Tampa Bay Lightning - Vancouver Canucks 4:5 (SO), Chicago Blackhawks - Columbus Blue Jackets 5:2, Colorado Avalanche - Nashville Predators 1:4, Calgary Flames - New Jersey Devils 6:3, Anaheim Ducks - Dallas Stars 5:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.01.2012. u 22:26
    penguinsi bez crosbyja, staala, letanga, martina, neal je igrao poluzdrav, zamjena despres se ozlijedio u prvoj trećini, još kad ti ni golmani ne dođu na utakmicu, izgubit 5:1 jedan je još i dobar rezultat
    Obrisan korisnik