Rukomet

Rusko iznenađenje u Malmöu

Ivan Dominik • četvrtak, 12.01.2012.
Rusko iznenađenje u Malmöu
Foto: Kristijan Komarica

U drugom susretu u dva dana, Švedska i Rusija ponudile su mnogo bolju i zanimljiviju utakmicu, nego što je to jučer bio slučaj. U Malmöu su se Rusi razigrali i uspjeli kazniti pogreške domaćina. Pred nešto više od 4000 gledatelja iznenađujuće su pobijedili momčad od koje su sinoć izgubili s osam razlike, bilo je 27:26 za Rusiju.

Jučerašnja utakmica Švedske i Rusije u potpunosti je pripala domaćinima, međutim, to se ne može reći i za drugi ogled. Rusi su osnaženi za dva nova igrača odigrali mnogo bolje u fazi obrane dok su se u napadu ipak oslanjali na individualnu kvalitetu pojedinaca. Gostujuća je momčad vodila kroz cijelu utakmicu uz nekoliko izjednačenja Šveđana, pa je na kraju uspjela izvojevati zasluženu pobjedu.

U utakmicu su obje reprezentacije ušle čvrsto pa se prvih nekoliko minuta igralo gol za gol. Rusi su imali više raznovrsnosti i više raspoloženih igrača u napadu pa su se već u 13. minuti odvojili na 8:5. Razliku su održavali do kraja prvog dijela, premda im je Švedska stalno bila blizu.

Nakon stanke i rezultata 14:13 u korist gostiju, utakmica se vratila istom ritmu. Doduše, Rusija je dosta oscilirala pa su se Šveđani uspijevali vraćati u egal i sa nekoliko pogodaka minusa. Nisu igrali dovoljno dobro kako bi probili čvrstu rusku obranu, a na njihovoj je strani ''štimao'' samo Andreas Palicka na golu. Iako su sedam minuta prije kraja gosti vodili s tri razlike, nisu uspjeli utakmicu mirno privesti kraju pa su Švedi izjednačili na 26:26 dvije minute prije kraja susreta.

Međutim, 51 sekundu do kraja, Pavel Atman je preuzeo odgovornost te zabio, kako se kasnije pokazalo, pobjednički gol. U posljednjem je napadu Jonathan Stenbacken napravio probijanje koje danski suci nisu previdjeli i Rusija je mogla početi sa slavljem. Sa zvukom sirene završilo je i pripremno razdoblje obje reprezentacije, kojima sada slijedi igranje po skupinama na Europskom prvenstvu.

Osim vratara Palicke, najbolji kod domaćina bili su desno krilo Kopenhagena, Niclas Ekberg s osam golova i Kim Ekdahl du Rietz koji je dodao četiri zgoditka. Treba napomenuti da osim standardno ozlijeđenih igrača, u ovoj utakmici za Švedsku nije nastupio Jonas Larholm. Kod Rusa toga nije bilo, dapače vratila su im se dvojica jako bitnih igrača, Timur Dibirov i Aleksej Rastvortsev.

U reprezentaciji Rusije najviše se istaknuo igrač utakmice, Aleksandar Černoivanov koji je četiri puta tresao mrežu Palicke. Pomogli su mu Eduard Kokšarov s krila i Mihail Čipurin s crte koji su zabili četiri, odnosno tri gola. Bilo je to sve što se tiče rukometnih priprema za ove dvije reprezentacije, a sada im slijedi smotra na kojoj više nema puno prostora za korekcije.

Prijateljski pripremni susret:
Švedska – Rusija 26:27

Euro 2012. - Skupina II

1Španjolska (+3)3143:130+139
2Hrvatska (+4)3137:128+97
3Slovenija (+2)3153:156-34
4Mađarska (+3)3125:130-54
5Island 3143:146-33
6Francuska 3128:139-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!