Zimski sportovi

Strijelci na odmoru, Penguinsi u krizi

Krešimir Ferlak • četvrtak, 12.01.2012.
Strijelci na odmoru, Penguinsi u krizi

Dvije utakmice i samo četiri pogotka, to je rezime srijede u Nhl-u. Veliki rivali Washington i Pittsburgh odigrali su utakmicu u kojoj su briljirali vratari, a jedan gol u mreži Penguinsa odlučio je pobjednika. Slavili su i New Jersey Devilsi, a za to im je bio potreban produžetak u Edmontonu.

Crosby priključen momčadi

Pittsburgh Penguinsi se nalaze na seriji gostovanja, a s njima putuje i Sidney Crosby. Prošli tjedan je radio tek neke lakše vježbe izvan leda, ali jučer je obuo klizaljke i klizao sam prije treninga. Tako će raditi i narednih dana, što je ipak pomak u oporavku, ali kapetan Pittsburgha i dalje nije blizu povratka utakmicama.

Rivalstvo Washingtona i Pittsburgha traje od dolaska Alexa Ovečkina i Sidneya Crosbya u ligu, a indikativno je da se i ozljeda Crosbya desila baš na utakmici protiv Capitalsa prije godinu dana. Crosby i dalje ne igra, a njegovi Penguinsi su zapali u krizu, te su u Verizon Centru doživjeli šesti uzastopni poraz. U tih šest utakmica postigli su isto toliko golova, pa niti ne čudi da nisu stigli ni do boda.

Utakmica je riješena četiri minute prije kraja prvog perioda, Penguinsi su pogriješili u obrani, sam je ostao Jason Chimera koji vara Marc-Andre Fleurya i donosi Washingtonu prednost koju su sačuvali do kraja. Nije to bio jednostavan zadatak, ali za Penguinse je nerješiva enigma bio Tomas Vokoun na vratima domaćina, koji je sačuvao mrežu netaknutom obranivši 30 udaraca gostiju.

Igrači Pittsburgha ipak nisu bili previše nezadovoljni.˝Mislim da je ovo bio korak prema naprijed. Igrali smo dobro, imali smo zaista puno prilika, ali Vokoun je odlično branio˝, rekao je napadač Penguinsa Pascal Dupuis. Nakon ove utakmice Washington je dostigao Pittsburgh po broju bodova, te ove dvije ekipe trenutno dijele osmo mjesto Istoka, posljednje koje vodi u doigravanje.

Nakon sjajnog uvoda u sezonu, Edmonton je potonuo i više praktički nemaju nade za ulazak u doigravanje. Protiv New Jerseya doživjeli su sedmi poraz u posljednjih deset utakmica, ali su za utjehu uhvatili barem jedan bod. Slično kao i Penguinsi i Oilersi imaju problema s ozljedama, trenutno igraju bez vodećih strijelaca Jordana Eberlea i Ryana Nugenta-Hopkinsa.

Nula je na semaforu stajala sve do sredine drugog perioda, a tada Ilja Kovalčuk krade pločicu i iz kontre s igračem manje lijepo zabija za vodstvo gostiju. Izjednačenje je stiglo sredinom trećeg dijela, kada Ales Hemsky postiže svoj tek četvrti pogodak sezone u situaciji kada su domaćini imali igrača više na ledu.

Utakmica je otišla u produžetak, a u njemu Devilsi koriste igrača više, nakon velikog pritiska dva boda u Newark odnosi Zach Parise. Momčad New Jerseya je u jako dobroj seriji i trenutno drže šesto mjesto Istočne konferencije, dok su Oilersi već za deset bodova udaljeni od borbe za doigravanje.

NHL, rezultati, 11.1.2012.: Washington – Pittsburgh 1:0, Edmonton – New Jersey 1:2 (OT)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.01.2012. u 11:42
    bas neznam prije koliko su bili u takvoj krizi ko ove sezone a tako su lijepo krenuli u natjecanje i jos su puni ozljeda !! GO PENGUINS <3 !!!!
    Obrisan korisnik