Nogomet

Ozobić: "Volio bih u Hajduku ostati i duže"

S Poljuda:Bernard Jurišić • četvrtak, 12.01.2012.
Ozobić: "Volio bih u Hajduku ostati i duže"
Foto: Kristijan Komarica

Krasimir Balakov najavio je na početku priprema da će Hajduk sigurno dovesti nekoliko novih igrača, a danas su trojica novaka predstavljena na Poljudu. Vratar Goran Blažević, stoper Goran Milović i veznjak Filip Ozobić novi su Hajdukovci.

Hajduk je pojačao tri linije svoje momčadi, a trojka novaka danas je predstavljena javnosti. Goran Blažević stigao je iz Šibenika, Goran Milović iz Splita, a mladi reprezentativac Filip Ozobić došao je na šestomjesečnu posudbu iz moskovskog Spartaka.

"Doveli smo tri kvalitetna igrača kojima ove sredina nije strana. To su praktično naša dica, čak i Ozobić koji je igrao s puno naših igrača u mladim reprezentacijama i u Zadru. Odlučili smo se pomladiti momčad i revidirati čitav kadar, a nove igrače uklopili smo u dozvoljene financijske gabarite", rekao je sportski direktor Milo Nižetić.

S Blaževićem je potpisan ugovor na 4,5 godine, s Milovićem na godinu manje, Ozobić je tu do ljeta.

"Blažević je vratar u izlogu reprezentacije, a Hajduk uvijek mora imati barem dvojicu vratara reprezentativnog kalibra. S Milovićem smo dobili skok i igru jedan na jedan, a Ozobić je polivalentan igrač koji je igrao i Ligu prvaka, mladi reprezentativac."

O Ozobiću je Nižetić dodao još jednu zanimljivost:

"Ozobić je igrač silnih kapaciteta i potencijala, a dogovoreno je da nakon što završi posudba, ako ne ostane i dalje u Hajduku, od njegovog budućeg transfera 10% pripadne Hajduku."

Goran Blažević ponikao je na Poljudu, ali seniorsko ime izgradio je na Šubićevcu.

”Drago mi je što sam se vratio u svoj klub i svoj grad. Nadam se da ću zadovoljiti želje navijača i struke. Svjestan sam da s Hajdukovom jedinicom dolazi i pritisak, ali dat ću sve od sebe da ispunim očekivanja”, rekao je Blažević.

U Šibeniku je dogurao je čak i do šireg reprezentativnog popisa.

”Bio sam na nekim reprezentativnim okupljanjima i naravno da mi je želja i dalje biti u krugu reprezentacije.”

S Hajdukom je potpisao prilično dugačak ugovor, do kraja sezone 2015/16. Blažević s tim nema problema.

”Prihvatio sam što mi je ponuđeno, meni je u Splitu dobro i ne bih imao primjedbi i da ostanem u Hajduku deset godina.”

Osim Hajduka imao je i nekoliko inozemnih ponuda, s obzirom da je bio slobodan igrač.

"Imao sam inozemnih ponuda koje su bile financijski dvostruko i trostruko bolje nego što je Hajdukova, ali mislim da je za moju karijeru ovo trenutno najbolji potez. Nadam se da ću dokazati da sam dobro postupio."

Goran Milović u Poljud je preselio iz obližnjeg Parka mladeži, pojasnivši kako je I on, kao i Blažević, prve nogometne korake učinio u Hajduku.

"Presretan sam to sam se nakon 10 godina vratio u Hajduk. Momčad je pomlađena, pa se i meni lakše uklopiti, s mnogima sam se već i poznavao."

Iz Splita je otišao zbog nesuglasica s klubom oko potpisa novog ugovora. "Tako je ispalo, a drago mi je što je moj prijelaz u Hajduk ispao i kao početak nekih boljih odnosa između dva kluba. Veliki klub nosi i veliku odgovornost, ali na to sam spreman. Na svakom treningu i utakmici ću davati 100%, doveden sam da se dokažem i izborim svoje mjesto."

Najzanimljivije lice bio je mladi reprezentativac Filip Ozobić, koji je u Split sletio iz Moskve.

"Vidi se odmah da je ovo velik klub, što uopće trebam pričati o Hajduku? Hvala predsjedniku Malešu što me želio dovesti i mojim menadžerima koji su to realizirali."

Ozobić bi trebao zauzeti mjesto iza Hajdukovih napadača i hraniti ih loptama u proljetnom dijelu sezone.

"Najviše volim igrati iza napadača, ali mogu igrati sve pozicije u veznoj liniji. Znam puno igrača Hajduka iz mladih reprezentacija i vjerujem da neću imati problema brzo se prilagoditi."

O proljetnoj utrci za titulu prvaka Ozobić kaže:

”Ne treba se predavati, trebamo vjerovati u sebe i boriti se do zadnjeg kola. Ako Dinamo bude bolji, čestitat ćemo mu.”

U Spartaku se nije uspio izboriti za mjesto u prvoj momčadi, ali redovito je igrao za drugu momčad trofejnog ruskog kluba.

"U Spartaku je problem s puno stranaca, a samo ih šest može igrati pa uglavnom igraju iskusniji. Željan sam igrati, nadam se da ću ostati u Hajduku i nakon isteka posudbe narednog ljeta, zašto ne?"

Ozobić je rođen u Bjelovaru, prošao je Dinamovu omladinsku školu i igrao za Zadar. Hajduk je 20-godišnjaku nakon Spartaka već četvrti klub.

"Ima u Bjelovaru i puno Hajdukovaca, dobio sam puno čestitki kad se saznalo da idem u Hajduk."

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ElKun1012.01.2012. u 20:50
    Samo polako, novi Hajduk se gradi !
    ElKun10
  • Obrisan korisnik12.01.2012. u 18:34
    Hajduk nema novca da prati dinamo ali nadam da od sada više neće biti talac pojedini menađera i njihovi sinova,svi se nadamo da pušu neki novi vitori hihi
    Obrisan korisnik
  • kojenajbolji12.01.2012. u 17:42
    Kaj pricas ti Pezer? Lakic je igrao bezbroj puta od prve minute,a to kaj nije zabil gol,sam si je kriv..i naravno,posto je napadacima zadatak zabijati golove,on ih nije i naravno da je preselil na klupu!!!!!!
    kojenajbolji
  • Pezer12.01.2012. u 16:21
    a kako objasnjavate bezvezno izbacivanje Kranjcara iz prakitcki klupe tottenhama a sezonu prije je rasturao,ili Lakica koji je odlicno igrao u Kaiserslauternu i dođe u Wolfsburg prakticki ne dobije priliku jedina mu sansa da izbaci Mandzu koji igra odlicno a jedan helmes koji ne igra uopce dobro... [više na forumu]
    Pezer
  • Obrisan korisnik12.01.2012. u 15:52
    apsolutno se slazem nasi igraci uvik nadju neki razlog te ovo te ono trener me ne voli ili eto stranci a u svemu je problem samo u kvaliteti da su dovoljno kvalitetni igrali bi
    Obrisan korisnik