Zimski sportovi

Senatorsi pokorili Madison Square Garden

Vedran Babić • petak, 13.01.2012.
Senatorsi pokorili Madison Square Garden

NHL od protekle noći ima novog lidera. New York Rangersi na svom su ledu izgubili od Ottawa Senatorsa i tako prepustili čelnu poziciju Vancouver Canucksima, koji su poslije produžetka slavili u St. Louisu u derbiju zapadne konferencije...

Na krilima prvog shutouta Craiga Andersona u sezoni Ottawa Senatorsi "skinuli" su s trona lige, barem za sada, New York Rangerse. I to u njihovom Madison Square Gardenu. Ulazeći u susret, Rangersi su imali pet pobjeda u nizu, a na svom ledu nisu izgubili od 14. prosinca.

No, Anderson je naprosto "zaključao" svoja vrata i obranio svih 34 udaraca domaćina, koji i dalje muku muče s realizacijom igrača više. U ovoj utakmici nisu realizirali ni jednu od četiri prilike, a od posljednje 33 takve situacije realizirali su samo tri.

Senatorsi su poveli u devetoj minuti druge trećine preko Jasona Spezze, a pobjedu osigurali u posljednjih šest minuta dvoboja pogocima Milana Michaleka i ponovno Spezze za konačnih 3:0.

"On je tako siguran na vratima. Vidi se da ima samopouzdanja, a kad je tako, onda je i ostatak momčadi pun samopouzdanja. Smirivao je stvari kada je trebalo. Svi smo doprinijeli ovoj konstanti koju sada imamo. Nastojimo igrati na sličan način kao Rangersi", rekao je dvostruki strijelac Spezza.

Vratar je bio ključna figura i u okršaju Boston Bruinsa i Montreal Canadiensa. Domaćini su slavili 2:1 uz 33 obrane Tima Thomasa. Bio je to njihov peti dvoboj ove sezone i treća pobjeda Bruinsa. Trener Claude Julien priznao je da ih je Thomas spasio te da ukupna igra nije bila zadovoljavajuća:

"On nas je izvukao. Činio je to već u prošlosti i to je nešto na što smo navikli, no nije da želimo na taj način igrati. Večeras se pokazao pravim kada je bilo potrebno. No, ne možemo uvijek biti zadovoljni samo s pobjedama. Trebamo biti zadovoljni zbog načina igre. Večeras nismo igrali dovoljno dobro."

Svojim 700. poenom u karijeri Daniel Sedin odveo je Vancouver Canuckse na vrh lige. U 46. sekundi produžetka Sedin je realizirao igrača više na asistenciju svoga brata Henrika za pobjedu 3:2 protiv St. Louis Bluesa, koji su uoči ove utakmice imali četiri pobjede u nizu.

"Oni su vrhunska momčad, jedna od najtežih protiv koje možete igrati sada. Bili su dobri i prije trenerske smjene. Neka drugi obrate pozornost na njih", rekao je junak Sedin, koji se zajedno sa svojim suigračima vraća u Vancouver na šest uzastopnih domaćih utakmica.

Philadelphia Flyersi drže treće mjesto na Istoku nakon pobjede u New Yorku protiv Islandersa (3:2), najlošije momčadi te konferencije. Islandersi su prikazali dobru igru, no vratar Flyersa Sergej Bobrovskij ostavio ih je praznih ruku obranivši 33 udarca. Islandersi tako ostaju na samo jednoj jedinoj pobjedi nad Flyersima od konca sezone 2006./2007.

Detroit Red Wingsi ostvarili su i 13. uzastopnu pobjedu na svom ledu. Zadnji poraz doživjeli su 4. studenog prošle godine od Calgaryja. Phoenix Coyotesi bili su relativno blizu da prekinu taj niz. Dvaput su tijekom regularnog dijela vodili, no u raspucavanju vratar domaćih Jimmy Howard obranio je tri od četiri penala pa je gol Zetterberga odlučio pobjednika (3:2). Odličan je na golu Coyotesa bio i Mike Smith s 40 obrana.

U naletu na domaćem ledu su i Calgary Flamesi, koji su s minimalnih 1:0 protiv Anaheim Ducksa ostvarili osmu domaću pobjedu u nizu. Jedini pogodak na utakmici djelo je Blaira Jonesa u drugoj minuti produžetka. S druge strane, Ducksi imaju najmanje gostujućih pobjeda u ligi, samo tri.

Carolina Hurricanesi su s 5:2 protiv Tampe prekinuli niz od šest gostujućih poraza i preskočili Islanderse na pretposljednjoj poziciji Istoka, a Minnesota Wild je jednakim rezultatom doživjela poraz u Chicagu i tako po osmi put u nizu izgubila na tuđem ledu.

U ostalim utakmicama Los Angeles Kingsi izgubili su na svom ledu od Dallas Starsa poslije raspucavanja, ali su izgubili i Anžea Kopitara, koji je poslije jednog duela napustio igru zbog ozljeda gornjeg dijela tijela. San Jose je uz 35 obrana vratara Paveleca s 2:0 pobijedio Winnipeg Jetse, a Nashville Predatorsi su poslije produžetka s 3:2 nadjačali Colorado po drugi put u tri dana.

NHL, 12. siječnja:
Boston Bruins - Montreal Canadiens 2:1, New York Rangers - Ottawa Senators 0:3, New York Islanders - Philadelphia Flyers 2:3, Detroit Red Wings - Phoenix Coyotes 3:2 (SO), Tampa Bay Lightning - Carolina Hurricanes 2:5, Nashville Predators - Colorado Avalanche 3:2, St. Louis Blues - Vancouver Canucks 2:3 (OT), Chicago Blackhawks - Minnesota Wild 5:2, Winnipeg Jets - San Jose Sharks 0:2, Calgary Flames - Anaheim Ducks 1:0 (OT), Los Angeles Kings - Dallas Stars 4:5 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!