Zimski sportovi

Pačja škola u Edmontonu

Ante Jukić • subota, 14.01.2012.
Pačja škola u Edmontonu

Nije ovo bila večer za pamćenje za momčadi s Floride u najjačoj hokejskoj ligi svijeta. Panthersi su na svom ledu poraženi od Pittsburgha, dok se Tampa u Washingtonu potvrdila kao najlošija gostujuća momčad lige. Na drugom kraju kontinenta, Anaheim Ducksi održali su malu lekciju hokeja posustajućim Edmonton Oilersima.

Dugačak "post" Pittsburgh Penguinsa prekinut je noćas u Sunriseu. Nakon šest uzastopnih poraza, Penguinsi su upisali relativno laganih 4:1 protiv Floride, koja je u ovom susretu bila daleko od razine na kakvu je svoje navijače naviknula ove sezone. Pogocima Sullivana i Malkina, gosti su u drugoj trećini napravili veliki korak prema pobjedi, a kada je Kennedy odmah na startu posljednjeg perioda pogodio za 3:0, bilo je jasno da oba boda idu u Pennsylvaniju. Počasni pogodak za Pantherse zabio je Repik, dok je konačan rezultat u završnici utakmice, svojim 22. golom sezone, postavio Neal.

Loša večer za klubove s Floride kompletirana je u Washingtonu, gdje su se sastale dvije momčadi koje su poprilično razočarale u dosadašnjem dijelu sezone. Capitalsi su svladali Tampu rezultatom 4:3, a neočekivani junak u redovima pobjedničke momčadi bio je trostruki strijelac Troy Brouwer. Prvi hat-trick u NHL karijeri ovog 27-godišnjeg Kanađanina bacio je, tako, u drugi plan sudar dva najzvučnija imena u ovoj utakmici. Ipak, to ne znači da Alex Ovečkin i Steven Stamkos nisu ostavili svoj trag na semaforu. Rus je zabio prvi gol na utakmici, dok se najubojitiji igrač lige u listu strijelaca upisao tri i pol minute prije kraja, kada je pogotkom za 3:2 produžio nadu svojoj momčad. Stamkosu je ovo bio već 30. gol u sezoni.

Dvije preostale domaće pobjede noćašnjeg programa upisali su Buffalo i Columbus, koji su, poput Washingtona, za trijumf morali strahovati sve do posljednjeg zvuka sirene. U slavlju Sabresa protiv Toronto Maple Leafsa odlučujućim se pokazao pogodak Jasona Pominvillea za 3:2 krajem druge trećine, dok je u sudaru Blue Jacketsa i Phoenix Coyotesa razliku napravio Derick Brassard, koji je netom prije odlaska na drugi odmor odveo svoju momčad na 4:2. Gosti iz Arizone su pogotkom Vrbate sredinom posljednje trećine smanjili na 4:3, no do izjednačenja ipak nisu uspjeli stići.

U posljednjoj utakmici večeri, konačno probuđeni Ducksi su u Edmontonu s visokih 5:0 pregazili Oilerse. Dva pogotka u četvrtu uzastopnu pobjedu momčadi iz Kalifornije ugradio je Perry, a po jedan su dodali Blake, Selanne i Ryan.

NHL, rezultati, 13.1.2012.: Washington - Tampa Bay 4:3, Columbus - Phoenix 4:3, Buffalo - Toronto 3:2, Florida - Pittsburgh 1:4, Edmonton - Anaheim 0:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!