Nogomet

Video: Jelavić dvaput za gostujuće bodove

Ante Zovko, Damir Žbulj • subota, 14.01.2012.
Video: Jelavić dvaput za gostujuće bodove
Foto: Ivan Lacković

Hrvatski napadač Nikica Jelavić bio je junak 2:1 pobjede Glasgow Rangersa u 23. kolu škotske Premier lige kojom je aktualni škotski prvak privremeno zasjeo na prvo mjesto prvenstvenog poretka. Nogometaši Celtica su u kasnijem popodnevnom terminu svladali Dundee United identičnim rezultatom i tako se vratili na vodeću poziciju, koju su držali i prije početka ovog kola.

Dva pogotka hrvatskog reprezentativca protiv St. Johnstonea osigurala su tri boda Rangersima i barem privremeno ih vratila na prvu poziciju prvenstva.

Rangersi su poveli, ali su prije toga, u 12. minuti, primili gol koji je poništen zbog zaleđa strijelca Habera. U 23. Nikica Jelavić zabija za vodstvo.

Gosti brzo izvode slobodni udarac, Aluko se zalijeće u srce obrane, upućuje prizemni udarac, a odbijena lopta dolazi do Jelavića koji ulijeće i posprema loptu iza vratara Encklemana.

Bocanegra u 66. zabija autogol nakon što je Hamer pokušao u gol pretvoriti ubačaj Craiga.

Jelavić u 81. minuti donosi bodove aktualnom škotskom prvaku nakon gužve u šesnaestercu i vraća ga na prvo mjesto škotske Premier lige.

Međutim, na vrhu se Jelavić i društvo nisu dugo zadržali. Nogometaši Celtica na domaćem su terenu u kasnijem popodnevnom terminu odradili svoj susret 23. kola. Pobjedom 2:1 nad Dundee Unitedom vratili su se na vodeću poziciju škotskog prvenstva.

Susret je praktički bio odlučen u početnih 20-ak minuta kada je domaćin golovima Hoopera u 12. te Wanyame u 17. minuti stekao lijepu prednost od dva pogotka viška. Tim rezultatom otišlo se na odmor, no, odmah početkom nastavka, u 50. minuti dvoboja Dundee smanjuje na 2:1, kada se u strijelce upisao Rankin.

Domaćin je ipak uspio sačuvati vodstvo do kraja dvoboja i tako se vratiti na čelo kolone škotskih premierligaša. Celtic trenutno ima 56 bodova, dok su Rangesi na drugoj poziciji s dva boda zaostatka.

Škotska Premier liga, 23. kola:
St. Johnstone - Glasgow Rangers 1:2
Celtic - Dundee United 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • arsenal-lover14.01.2012. u 23:17
    Bravo Nikica, samo tako, nabijaj formu!
    arsenal-lover
  • Obrisan korisnik14.01.2012. u 20:24
    nece, samo ce se pridruziti ostalima koji ga hvale i govoriti "znao sam da u njemu lezi potencijal"
    Obrisan korisnik
  • Cholo14.01.2012. u 19:16
    I meni isto,oduvijek,boli me k jesu li katolici ili nisu,to je nogomet..
    Cholo
  • Obrisan korisnik14.01.2012. u 19:14
    neću ni spominjati neke gluposti koje ljudi pišu i miješaju sport s idiotizmima, to je bolesno. samo ću ponoviti da je jelavić spreman za premiership, i nadam se da će ubrzo pokazati onima koji redovno daju minuse za komplimente tom odličnom strijelcu koji je imao strašno težak put u karijeri, zbog... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.01.2012. u 18:52
    A kakve veze ima religija s nogometom? Pa ja bi igrao za FC Taliban United da me plaćaju ko ovi Jelavića. Meni je recimo Rangers draži od Celtica
    Obrisan korisnik