Zimski sportovi

Detroit vlada domaćim ledom

Krešimir Ferlak • nedjelja, 15.01.2012.
Detroit vlada domaćim ledom

Pobjedom u produžetku protiv Chicaga, Detroit Red Wingsi stigli su do četrnaeste uzastopne pobjede na domaćem ledu. Rangersi su slavili u Torontu i prvi stigli do 60 bodova, dok su nove bodove upisali Ottawa i New Jersey.

Najduži pobjednički niz Detroita na domaćem ledu datira iz 1965. godine kada su slavili kod kuće četrnaest pita zaredom. Priliku da izjednače taj rekord dobili su u subotu u susretu protiv velikih rivala iz Chicaga. Red Wingsi su furiozno odigrali prvi period i tada se činilo da će bez problema dostići željeno ostvarenje.

Domaćini su dominirali, udarci na gol bili su 21-4 za Detroit, a rezultat 2:0. Poveli su pogotkom Thomasa Holmstroma, koji je u mrežu preusmjerio šut Iana White, a ubrzo je Todd Bertuzzi iz kontre povisio vodstvo domaćih. Blackhawksi su bili sretni da se nisu našli u većem zaostatku, a početkom drugog perioda lagano su počeli s buđenjem.

Gosti su smanjili nakon sretnog odbijanca i poklona Jimmya Howarda, a iz blizine praznu mrežu domaćih pogađa Andrew Shaw. Treća dionica donijela je veliku dominaciju Chicaga, izjednačili su 50 sekundi prije kraja, kada su već izvukli i vratara, a utakmicu je u produžetak uveo Jonathan Toews.

U njemu gas opet dodaju domaćini i od prve sekunde su stisli goste na njihovu trećinu, oni su dugo odolijevali pritisku, ali nisu izdržali i Bertuzzi je svojim drugim pogotkom na utakmici donio novu pobjedu Detroitu i izjednačenje rekorda starog 47 godina. Chicago u poretku Detroitu bježi jedan bod, ali i ima utakmicu više.

Na mjesto lidera lige vratili su se New York Rangersi. Pobijedili su u Torontu s čistih 3:0, a utakmicu su u drugom periodu na mlin gostiju odveli Mike Rupp i Brian Boyle. Pobjedu Rangersa četrnaest minuta prije kraja potvrdio je Derek Stepan, a inače rezervni vratar Njujorčana Martin Biron obranio je svih devetnaest pokušaja domaćina i sačuvao svoju mrežu netaknutom. Ovom pobjedom Rangersi su se vratili na prvo mjesto u ligi.

Najugodnije iznenađenje sezone i dalje su Ottawa Senatorsi. U kanadskom derbiju slavili su u Montrealu nakon penala. Prva dva perioda nisu donijela golove, a onda je Tomas Plekanec prvo doveo domaćine u vodstvo, a za Senatorse preokreću Kyle Turris i Jason Spezza. Produžetak je osigurao Max Paciorretty, ali nakon penala pobjeda ipak odlazi u Ottawu golom Daniela Alfredssona.

Identične pobjede od 2:1 ostvarili su New Jersey i San Jose, te su tako nastavili s dobrim rezultatima. Devilsima je pobjedu kod Winnipega sedam minuta prije kraja susreta donio Patrik Elias, dok su Sharksi slavili pogotkom Patricka Marleaua samo tri minute prije završetka utakmice u Columbusu.

Islandersi su s 4:2 dobili Buffalo uz dva pogotka Michaela Grabnera, a istim rezultatom Carolina je nadigrala Boston, te Nashville Philadelphiju. St.Louis je golom Kevina Shattenkirka nakon penala bio bolji od Minnesote, dok su u gostima pobjede upisali Colorado i Los Angeles, a u porazu od Kingsa prvi gol za Flamese nakon tradea iz Montreala postigao je Mike Cammalleri.

NHL, rezultati, 14.1.2012.: Detroit – Chicago 3:2 (OT), Dallas – Colorado 1:2, Winnipeg – New Jersey 1:2, Toronto – NY Rangers 0:3, Montreal – Ottawa 2:3 (SO), NY Islanders – Buffalo 4:2, Carolina – Boston 4:2, Columbus – San Jose 1:2, St.Louis – Minnesota 3:2 (SO), Nashville – Philadelphia 4:2, Calgary – Los Angeles 1:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!