Tenis

Nieminenu druga kruna u Sydneyju

Josip Tolić • nedjelja, 15.01.2012.
Nieminenu druga kruna u Sydneyju

Jarkko Nieminen pobjednik je ATP turnira u Sydneyju. U finalnom susretu koji je zbog kiše prebačen na nedjelju svladao je Juliena Benneteaua 6:2, 7:5. Finac je nastupio i u finalu parova, no nije imao snage ugroziti braću Bryan.

Dojučerašnji 77. igrač svijeta Jarkko Nieminen slavio je u posljednjem susretu ATP Toura prije početka Australian Opena. U finalu turnira u Sydneyju svladao je 49. s ATP-liste Juliena Benneteaua rezultatom 6:2 i 7:5. Podsjetimo, finale se trebalo održati u subotu ali je zbog jake kiše moralo biti odgođeno za nedjelju.

Posljednjeg dana u tjednu vrijeme se smilovalo pa je Nieminen nakon finalnog dvoboja, koji je trajao sat i 20 minuta, postao prvi kvalifikant od Korejca Hyunga-Taika Leeja 2003. godine koji je osvojio sydneyski turnir.

Benneteau je bolje krenuo u meč i oduzeo servis Fincu već u prvom gemu, no on se ubrzo vratio i uzeo prvi set za samo 28 minuta. U drugom setu Nieminen nije gubio početni udarac te je kod rezultata 6:5 u svoju korist napravio posljednji i odlučujući break za lijepu pobjedu i skok na ljestvici od čak 28 mjesta. Benneteau je poražen u šestom finalu u karijeri i ostaje bez titule, no poboljšao je svoj plasman za deset pozicija.

U konkurenciji parova Bob Bryan i Mike Bryan obranili su naslov najboljih svladavši Nieminena i domaćeg igrača Matthewa Ebdena u dva laka seta, bilo je 6:1 i 6:4 za Amerikance. Nieminen je tako postao priča tjedna u Sydneyju i ponovio uspjeh Lleytona Hewitta iz 2000. s dva finala, no nije imao snage ni kvalitete ugroziti braću Bryan.

ATP Apia International Sydney, finala:
Jarkko Nieminen (kval., Finska) - Julien Benneteau (Francuska) 6:2, 7:5
Bob Bryan/Mike Bryan (1, SAD) - Jarkko Nieminen/Matthew Ebden (Finska/Australija) 6:1, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisATP Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!