Rukomet

Goluža: "Brži smo nego u Švedskoj"

Ivana Strahija • nedjelja, 15.01.2012.
Goluža: "Brži smo nego u Švedskoj"
Foto: Duje Bonačić

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije najavio je još jednom "novu" ekipu i brži rukomet te naglasio kako će njegovi igrači natjerati Island da igra onako kako Kauboji to budu željeli.

Slavko Goluža s igračima je odradio sve što je planirao, sad je vrijeme da se pokaže uvježbano: "Do sada smo mnogo pričali, sad trebamo to pokazati na terenu. Mislim da smo dobro iskoristili vrijeme. Dogodile su se neke stvari na koje nismo mogli utjecati, a ja sam koncentriran na one koji su zdravi i koji su spremni dati i zadnji atom snage da se ne bi vidio izostanak ozlijeđenih."

I dalje je maksimalni naglasak na Islandu: "Znamo dobro što dobivamo pobjedom nad Islandom, iako ne smijemo biti opterećeni. Ipak, ako kola krenu u neželjenom pravcu ne smijemo pasti, jer se i ostale utakmice moraju odigrati i pobjeđivati", objašnjava izbornik.

Što se same utakmice tiče, plan je: "Želim čvrstu i agresivnu obranu, što više trke u polukontri, što više laganih pogodaka, kojima ćemo Islanđane pritisnuti i onemogućiti ih da mijenjaju ta dva svoja igrača. Taj treći i četvrti igrač, koji igraju u sredini, su najagresivniji i praktički drže tu obranu."

Od važnosti će, uz obranu, biti i napad: "Tražim organizirani, pametni napad, ne smijemo gubiti lopte na početku. Islanđani su najopasniji iz polukontre. Također, ne smijemo imati crnih rupa."

O Baliću i Vukoviću, koji su od 16 igrača "jedini" ozlijeđeni, Goluža kaže: "Svi koje sam poveo će igrati, pitanje je samo koliko minuta. No, ne želim se time opterećivati. Pokušat ću što više rotirati, želim imati na parketu svježe igrače, visoki ritam i tempo. Uvjeren sam da će oni koji budu igrali dati sve od sebe. U Vršcu će se predstaviti brža, laka konjica. Imamo mnogo brže igrače nego u Švedskoj."

Navijači su ono što Hrvatskoj u Vršcu treba, naglasio je izbornik: "Očekujem od njih da nam budu pravi vjetar u leđa."

Euro 2012. - Skupina II

1Španjolska (+3)3143:130+139
2Hrvatska (+4)3137:128+97
3Slovenija (+2)3153:156-34
4Mađarska (+3)3125:130-54
5Island 3143:146-33
6Francuska 3128:139-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.01.2012. u 11:31
    antun tus, ne pričaj gluposti:) ta pič.a ne može eksplodirati, sve i da želi. nadam se da je istina, što goluža priča...da ćemo igrati čvrsto u obrani, da ćemo biti brzi i da će rotirati igrače (dakle, da NEĆE iscjediti vorija i balića već u prvom krugu)! ajmo dečki, sretno večeras!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.01.2012. u 22:27
    Kopljar,Marko će jednostavno eksplodirati na ovom euru i mnogi koji se smijali njegovom talentu morat će se pokriti i čestitati Gobcu jer je učinio pravu stvar
    Obrisan korisnik
  • Ronaldo915.01.2012. u 21:40
    HRVATSKAAAAAAAAAAAAA, ajmooooooooooooooooooooooooooooo x)
    Ronaldo9