Zimski sportovi

Video: Umjesto Lightninga, sijevnuo Malkin

Ante Jukić • ponedjeljak, 16.01.2012.
Video: Umjesto Lightninga, sijevnuo Malkin

Nedjelja obično ne donosi previše uzbuđenja u NHL-u, no ova iza nas bila je "za prste polizati". Odigrano je nekoliko sjajnih utakmica, a posebno je zanimljiv bio okršaj u Tampi, gdje je zablistao Evgenij Malkin...

Kakva utakmica, kakva noć za briljantnog Evgenija Malkina - rečenica je to kojom je najlakše sročiti noćašnji sraz Tampe i Pittsburgha. Nakon 60 minuta bogatih golovima, preokretima i svime onim najboljim što hokej na ledu nudi, pobjedu su proslavili Penguinsi, a junak utakmice bio je njihov ruski star, koji je upisao čak pet poena. No, krenimo redom.

Spektakularni dvoboj svojim je 23. pogotkom sezone otvorio James Neal, a već u 11. minuti utakmice gosti su udvostručili svoju prednost. Strijelac za 2:0 bio je Richard Park. Taj rezultat na semaforu je stajao sve do početka posljednje trećine, kada je Neal svojim drugim pogotkom večeri povisio na 3:0 i, činilo se tada, prelomio utakmicu. Ipak, bio je to samo uvod u ludu završnicu.

Samo četiri minute bile su dovoljne Tampi da preko Gilroya, Malonea i Purcella vrati utakmicu u egal i stigne na prag nevjerojatnog preokreta. "Letjeli" su domaći igrači u tim trenucima ledom, Marc-Andre Fleury je proživljavao teške trenutke, no onda se ukazao Evgenij Malkin. Sjajni Rus, koji je upisao asistencije kod prvog i trećeg pogotka svoje momčadi, s dva je brza pogotka naprasno utišao oduševljenje u dvorani i ponovno pogurnuo Penguinse prema pobjedi.

Ovu priliku gosti nisu propustili - u posljednjih deset minuta uspjeli su sačuvati svoju mrežu, a onda je u samoj završnici stigao i "šlag na tortu" ove velike pobjede. Malkin je u posljednjoj minuti pogodio nebranjenu mrežu domaćina, za konačnih 6:3 i drugu pobjedu Penguinsa na turneji po Floridi. Tampi je, pak, ovo bio već sedmi uzastopni poraz.

Osim sjajnog obračuna u St. Pete Times Forumu, posljednja večer minulog tjedna ponudila je još nekoliko odličnih utakmica. Chicago Blackhawksi su 4:3 pobjedom protiv San Jose Sharksa ekspresno u zaborav potisnuli subotnji poraz u Detroitu. Gosti iz Kalifornije noćas su u United Centru nadoknadili 0:2 zaostatak poslije prve trećine, no nakon što su Blackhawksi ponovno otišli na dva gola prednosti, povratka za Sharkse više nije bilo. Najbolji u redovima Chicaga ponovno je bio Jonathan Toews, koji je upisao po jedan gol i asistenciju.

Ako je nakon nekoliko posljednjih utakmica i bilo sumnji, one su sada definitivno otklonjene - Anaheim Ducksi trenutno igraju u velikoj formi. Momčad iz Kalifornije stigla je noćas do pete uzastopne pobjede, i to na gostovanju u Vancouveru, gdje Canucksi vrlo rijetko dopuštaju iznenađenja. Duckse je do 4:2 protiv aktualnog doprvaka predvodio dvostruki strijelac Jason Blake, a interesantno je da je američki veteran u ovoj utakmice postigao dvostruko više pogodaka nego u dosadašnjem dijelu sezone.

Dvostrukog strijelca u nedjelju su u svojim redovima imali i Montreal Canadiensi, koji su iznenađujuće lako svladali NY Rangerse. Habsi su u svom Bell Centru slavili rezultatom 4:1, a dva pogotka postigao je Max Pacioretty.

U posljednje dvije utakmice večeri, još dvije pobjede domaćina. Washington Capitalsi su ponajviše zahvaljujući raspoloženom Tomasu Vokounu (43 obrane) stigle do tijesnog 2:1 trijumfa nad Carolina Hurricanesa, a osim češkog vratara u ovoj utakmici vrijedi izdvojiti i Dmitrija Orlova, strijelca pobjedničkog pogotka za Capitalse. Ruskom novaku to je bio prvi gol u NHL-u.

Istim rezultatom kao Washington protiv Caroline, slavili su i Edmonton Oilersi u dvoboju s Los Angeles Kingsima, no kanadska momčad svoju je pobjedu proslavila u produžetku, nakon 15. ovosezonskog pogotka Taylora Halla.

NHL, rezultati, 15.01.2012.: Tampa Bay - Pittsburgh 3:6, Washington - Carolina 2:1, Montreal - NY Rangers 4:1, Chicago - San Jose 4:3, Edmonton - Los Angeles 2:1 (OT), Vancouver - Anaheim 2:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.01.2012. u 13:19
    kad tad je nekome morao puknuti loš niz jer nisu ni jedni ni drugi u nekoj velikoj formi, a sto se tiče penguinsa mozemo tome zahvaliti iskljucivo ozljedama njihovih ponajboljih igrača :(
    Obrisan korisnik