Zimski sportovi

NHL: Red Wingsi i Blues gaze dalje

Tomislav Pacak • utorak, 17.01.2012.
NHL: Red Wingsi i Blues gaze dalje

Peti puta zaredom Boston je slavio na gostovanju kod Floride, iako ovoga puta Bruinsi nisu odigrali veliku utakmicu. Drugdje u NHL arenama, Detroit i St. Louis upisali su nove pobjede uz odlične nastupe svojih vratara...

Boston je Pantherse svladao nakon raspucavanja u kojem je David Krejci zabio odlučujući penal. Patrice Bergeron zabio je oba pogotka za Boston prije produžetka, dok je vratar Tuukka Rask obranio 38 udaraca domaćih hokejaša.

Dvostruki strijelac Bergeron nije skrivao da je najvažnije bilo doći do pobjede, na bilo koji način: "Bila je to čvrsta, borbena utakmica. Oni su vrlo dobra momčad, igrali su snažno s tijelom. No, uspjeli smo pronaći put do pobjede i to je sve što je važno."

Do 27. pobjede u sezoni stigli su St. Louis Blues, ponajviše zahvaljujući vrataru Jaroslavu Halaku koji je obranio 22 udarca Starsa za 1:0 pobjedu domaćina. T. J. Oshie zabio je pogodak koji je Halaku bio dovoljan, a novom pobjedom St. Louis je upisao 12. i 13. bod od mogućih 14 u siječnju, te se izjednačio s Rangersima i Chicago Blackhawksima na vrhu NHL ljestvice sa 60 bodova.

Bod manje imaju Detroit Red Wingsi, no ni njihovi navijači ne mogu se žaliti na formu svoje momčadi - Detroit je s 5:0 protiv Buffala upisao 15. domaću pobjedu u nizu čime je srušen klupski rekord iz 1965. godine.

Jimmy Howard obranio je svih 27 udaraca za peti shutout sezone i 27. pobjedu sezone (najviše u ligi), a Zetterberg, Franzen, Lidstrom, Bertuzzi i Helm pobrinuli su se za golove.

Detroit lani nije bio ni izbliza tako dobar na svom ledu, podsjetio je na to i Drew Miller: "Lani su nam navijači znali i zviždati, a to je zaista bila sramota. Jedan od ciljeva ove sezone bio nam je igrati bolje kod kuće, a za sada nam to uspijeva."

NHL, ponedjeljak 16. siječnja: NY Islanders - Nashville 1:3, Phoenix - Colorado 6:1, Ottawa - Winnipeg 0:2, Florida - Boston 2:3 (pen.), Detroit - Buffalo 5:0, St. Louis - Dallas 1:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!