Nogomet

Saga završena, Rivaldo u Angoli

Ivan Dominik • utorak, 17.01.2012.
Saga završena, Rivaldo u Angoli
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Legenda brazilskog nogometa, 39-godišnji Rivaldo, u smiraj se karijere odlučio za odlazak u egzotičnu zemlju. Riječ je o Angoli i njenom prvoligašu Kabuscorpu gdje će Rivalda ugovor vezati na jednu godinu. Svojevremeno jedan od najboljih igrača svijeta, koji je nastupao za velikane poput Barcelone i Milana, odlučio se na jedan od češćih poteza koje rade igrači pred mirovinom.

Rivaldo, igrač o kojem je nepotrebno trošiti riječi, iznenađujuće će se preseliti u angolsku ligu Girabolu gdje će provesti najmanje jednu godinu. Svjetski prvak iz 2002. godine te najbolji igrač svijeta iz 1999. odlučio se na ovaj potez nakon nekoliko sezona provedenih izvan najjačih nogometnih zemalja.

Angola je jedna od razvijenijih zemalja ''trećeg svijeta'', bogata je naftom, a govori se portugalskim jezikom. Sve su to razlozi koje je Brazilac vjerojatno imao na umu pri potpisivanju ugovora. Od 2004. godine kada je otišao iz Milana igrao je u domovini, Grčkoj i Uzbekistanu pa izbor Angole njemu, očito, nije čudna pojava.

Pri dolasku u klub i potpisivanju ugovora Rivaldo je rekao: ''Ovo će biti novi izazov za mene, sretan sam što sam ovdje kao što je slučaj sa svim momčadima kojima se priključim. Davat ću sve od sebe u dresu Kabuscorpa i veselim se izazovima na terenu.'' Ofenzivni veznjak u planu ima osvajanje naslova, budući da na to cilja i sam klub koji je u najvišem razredu angolskog nogometa prošle sezone bio viceprvak.

Suprotno od očekivanog, u Angoli se nisu previše iznenadili Rivaldovim dolaskom, a vijest je popraćena s dozom skepticizma. Lokalni sportski komentator Jose Cunha izjavio je: ''Ljudi smatraju da je njegovo vrijeme prošlo i pitaju se koliko on može pridonijeti boljitku kluba. Zbog toga su svi jako pažljivi i skeptični.'' Bivši igrač brazilskog Sao Paula u novom će klubu na leđima nositi ''devetku''.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • čoban234318.01.2012. u 17:53
    poslije može u dinamo da i u četrdesetoj pokaže nekima kak se igra
    čoban2343
  • arsenal-lover17.01.2012. u 21:07
    To je njegov ugled, ak se želi ponašat ko kreten nek se ponaša, al s druge strane napokon te momčadi vide nekog tko je sposoban (makar u 40-toj) zaigrati pravi nogomet.
    arsenal-lover
  • Obrisan korisnik17.01.2012. u 15:32
    tužno je vidit kako jedna ovakva igračka legenda po vukojebinama rasprodaje svoj teško stečeni ugled
    Obrisan korisnik