Nogomet

Srna: "Doneck mi je drugi dom"

Lovro Štrbinić • utorak, 17.01.2012.
Srna: "Doneck mi je drugi dom"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski reprezentativac Darijo Srna već je godinama član ukrajinskog Šahtara iz Donecka, čiji je i kapetan. Ponosan je na sve dosad učinjeno i otkriva da nema namjeru napustiti "ukrajinsku idilu".

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i Šahtara iz Donecka Darijo Srna ponudio je u razgovoru za magazin FourFourTwo razloge svog dugogodišnjeg boravka u ukrajinskom klubu iz kojeg, kako sam kaže, nema namjeru odlaziti.

"Nikad neću zažaliti što sam sve ove godine ostao u Donecku. Premda sam imao vrlo ozbiljne ponude iz Engleske i Španjolske, nikad mi se nije išlo iz Ukrajine", riječi su Hrvata kojima je zasigurno "kupio" još malo simpatija tamošnjih navijača.

Potom je nastavio u istom stilu: "Ovdje sam napravio jako mnogo, a uvijek sam bio okružen ljudima koji su me podržavali. Zašto bih odlazio iz takvog okruženja? Doneck je moj drugi dom, a kapetan sam velikog kluba."

Srna je u Šahtar pristigao 2003. godine iz splitskog Hajduka, a tijekom boravka u Donecku osvojio je pet ukrajinskih prvenstava, tri Kupa, tri Superkupa i Kup UEFA 2009. godine. Također, dvije godine zaredom proglašen je najboljim igračem ukrajinskog prvenstva, dok je prošle sezone izabran i u najbolju momčad Lige prvaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • arsenal-lover17.01.2012. u 21:01
    Normalno, njega tamo smatraju nečim višim od igrača, od čovjeka...Darijo je za njih legenda!!!!
    arsenal-lover