Rukomet

Olsson: "Sada možemo slaviti"

Maj Gašparac • utorak, 17.01.2012.
Olsson: "Sada možemo slaviti"
Foto: Bruno Karadža

Švedska rukometna reprezentacija svladala je Češku u drugom kolu Europskog prvenstva. Tom pobjedom Šveđani su preuzeli vodstvo u skupini B i osigurali plasman u sljedeću fazu natjecanja, a nakon utakmice akteri susreta iznijeli su svoje dojmove.

Trener švedske reprezentacije Staffan Olsson otkrio je kako je zadovoljan pobjedom i plasmanom u sljedeću fazu natjecanja: "Sretni smo što smo osvojili ova dva boda. Svi znamo koliko je Češka jaka, imamo veliki respekt prema njima", prenosi njegovu izjavu ehf-euro.com.

Švedski trener zatim je ponudio svoje viđenje utakmice: "U prvom poluvremenu igrali smo dobro u napadu, no bili smo slabi u obrani, dok je u nastavku bilo obrnuto."

"Sada možemo slaviti što smo prošli u sljedeću fazu natjecanja, a od sutra ćemo se usredotočiti na utakmicu protiv Njemačke", zaključio je Olsson.

Henrik Lundström, koji je u večerašnjem susretu postigao šest pogodaka za pobjedničku momčad, bio je sretan zbog pobjede: "Zadovoljni smo. Ovo je bila emotivna utakmica jer dobro poznajemo češke reprezentativce iz svojih klubova. Prvih 25 minuta bilo je vrlo dobro, a pobjedu smo osigurali nakon nekih promjena u obrani u drugom poluvremenu."

Izbornik Češke Martin Liptak nakon susreta čestitao je pobjednicima: "Bila je to zaslužena pobjeda Švedske. Naš problem je bila obrana, a u ključnim trenucima u drugom poluvremenu, kada smo mogli okrenuti utakmicu, zakazali smo u napadu."

"Sada želimo pobjedu protiv Makedonije kako bi imali dobru podlogu za sljedeći krug", otkrio je za kraj Liptak.

Euro 2012. - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Sjeverna Makedonija23:24Njemačka
Češka29:32Švedska
1Njemačka 377:74+34
2Sjeverna Makedonija 376:71+53
3Švedska 382:84-23
4Češka 377:83-62

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!