Rukomet

Skube: "Brzinom do lakih golova"

Simon Maljevac • srijeda, 18.01.2012.
Skube: "Brzinom do lakih golova"
Foto: Bruno Karadža

Nakon tijesnog poraza protiv Norveške, koji bi ih mogao skupo koštati u borbi za drugi krug, Slovenci se nadaju da će kvalitetnije odigrati protiv Hrvatske, iako su svjesni da su izabranici Slavka Goluže veliki favoriti u okršaju drugog kola skupine D Europskog rukometnog prvenstva.

Slovenija je porazom otvorila Europsko prvenstvo u Srbiji. Prije utakmice s Norvežanima najavljivali su pobjedu, koja bi ih približila ulasku u drugi dio natjecanja, a nakon tijesnog poraza u prvoj utakmici bodove će tražiti u utakmicama protiv Hrvatske i Islanda.

Mladi organizator igre slovenske reprezentacije Sebastian Skube vjeruje da bi mogla njegova reprezentacija iznenaditi Hrvatsku, no za to će im trebati puno bolja igra, nego što su je prikazali protiv Skandinavaca. Jedan od glavnih aduta Slovenije je po njegovom mišljenju brzina: "Hrvatska ima jako dobru reprezentaciju, a za pobjedu ćemo morati iskoristiti sve njihove eventualne pogreške. Sporije se vraćaju u obranu i nadam se da ćemo s našom brzinom to iskoristiti te doći do lakih golova."

Skube je svjestan da Slovencima za prolazak skupine treba najmanje jedna pobjeda, a do nje će probati doći uz bučnu potporu navijača, koji su se u Vršcu skupili u velikom broju: "Unatoč porazu u prvoj utakmici još uvijek smo u igri i u sljedeće dvije utakmice moramo barem jednom pobijediti. Nadam se da suci neće imati tako veliku ulogu u sljedećim utakmicama, kao što su je imali protiv Norveške. Imamo veliku potporu navijača, osjećamo se kao kod kuče i nadam se da će nam njihova glasna podrška pomoći na putu do pobjeda."

Lijevi vanjski slovenske reprezentacije David Špiler svjestan je da je Hrvatska puno ozbiljniji protivnik od Norveške: "U utakmici protiv Hrvatske moramo poboljšati koncentraciju, bolje šutirati i odigrati čvršću obranu. Hrvatska je puno bolja od Norveške, no nećemo se predavati do posljednje minute. Nema umora, odigrali smo tek jednu utakmicu, tako da ćemo odigrati maksimalno angažirano."

Špiler dobro poznaje hrvatsku reprezentaciju i smatra da ima Goluža puno veći izbor kvalitetnih igrača: "Svi su opasni. Protiv Islanda je briljirao Štrlek, opasni su i Čupić, Horvat, Lacković, Balić, Duvnjak…Sve su to jako poznata imena u rukometnom svijetu, za razliku od slovenskih reprezentativaca. Sigurno smo neiskusniji od suparnika, no to ne znači da može Hrvatska već upisati pobjedu."

Slovenci nemaju problema s ozljedama, a protiv Hrvatske će zaigrati i Luka Žvižej, koji je u posljednjim trenucima utakmice protiv Norveške zaradio crveni karton zbog nesportskog ponašanja. Slovenija će u utakmici protiv Hrvatske imati potporu više od 1500 navijača, koju su stigli u Vršac bodriti svoju reprezentaciju.

Euro 2012. - Skupina II

1Španjolska (+3)3143:130+139
2Hrvatska (+4)3137:128+97
3Slovenija (+2)3153:156-34
4Mađarska (+3)3125:130-54
5Island 3143:146-33
6Francuska 3128:139-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!