Zimski sportovi

Rangersi zaustavili Predatorse

Vedran Babić • srijeda, 18.01.2012.
Rangersi zaustavili Predatorse

Utorak je na NHL utakmicama donio produljenja i prekide nekih nizova. New York Rangersi ostali su vodeći u ligi, a sada im se u prvog pratitelja prometnuo Detroit. Vancouver je kod kuće kiksao protiv Kingsa...

Nashville Predatorsi doputovali su u njujorški Madison Square Garden na noge vodećoj momčadi lige, New York Rangersima, na krilima pet uzastopnih pobjeda. Nadali su se novom "skalpu" i produljenju tog niza, no na kraju nisu osvojili ništa. Čak nisu ni postigli pogodak. Rangersi su potvrdili status lidera i pobijedili s 3:0.

Predatorsi, koji su nastupili bez svog prvog vratara Pekke Rinnea i braniča Ryana Sutera. Uopće nisu bili toliko loši koliko rezultat pokazuje. Imali su samo dva udarca manje od Rangersa (27-29), no za razliku od domaćina nisu uspjeli realizirati svoje prilike. Oba vratara bila su dobra (Lindback 26 obrana, Lundqvist 27), a Rangersi su zabili po jednom u svakoj trećini. Strijelci su bili Girardi, Mitchell te Callahan na praznu mrežu u posljednjoj minuti susreta.

Rangersi su se tako odvojili na vrhu lige s dva boda više od Vancouver Canucksa, koji su u raspucavanju poraženi od Los Angeles Kingsa 3:2. Kingsi su u regularnom dijelu dvaput ispustili vodstvo, no u raspucavanju su na svojoj strani imali vratara Jonathana Quicka, koji je obranio dva od tri penala. Odlučujući pogodak bio je onaj Mikea Richardsa. Domaćinu nije pomoglo niti 39 obrana Roberta Luongoa.

Između Rangersa i Canucksa na ljestvici su se "provukli" Detroit Red Wingsi, koji su također u raspucavanju bili bolji od Dallas Starsa (3:2). Tri od četiri pogotka u regularnom dijelu postignuto je u prvoj trećini. Detroit je poveo preko Holmstroma u sedmoj minuti, a Starsi su zahvaljujući Morrowu i Erikssonu preokrenuli na 2:1. Početkom druge trećine Hudler je postavio 2:2 i rezultat se do raspucavanja više nije mijenjao. Upravo je Hudler jedini pronašao put do mreže u raspucavanju pa je njegov pogodak bio pobjedonosan.

Boston Bruinsi su izgubili priključak s vodećima nakon što su u Tampi izgubili 5:3. Bruinsi su triput poništavali vodstvo domaćina, koji su u samoj završnici ipak uspjeli doći do pobjede. Moore je zabio u 57. minuti, a Stamkos 21 sekundu prije kraja na praznu mrežu. Tampi je ovo prva pobjeda u 2012. godini nakon sedam uzastopnih poraza.

Pittsburgh Penguinsi napokon su slavili na svom ledu nakon četiri domaća poraza. S 2:1 poslije raspucavanja pobijedili su Carolinu, njihovu posljednju "žrtvu" prije tog negativnog niza (28. prosinca). Philadelphia Flyersi nadigrali su Minnesotu Wild 5:1 i nanijeli joj deseti uzastopni gostujući poraz, a New York Islandersi su u Washingtonu pobijedili Capitalse i prekinuli njihov niz od sedam uzastopnih domaćih pobjeda. Bilo je 3:0, a valja izdvojiti da je to bila jubilarna 300. pobjeda njihova vratara Nabokova, koji je u ovoj utakmici obranio svih 17 domaćih udaraca.

Rezultatom 5:1 završio je i ogled New Jersey Devilsa i Winnipeg Jetsa. Također u korist domaćina. Ottawa Senatorsi su na gostovanju u Torontu preokrenuli 0:2 i pobijedili 3:2, a isto je pošlo za rukom i Columbusu, koji je slavio s golom više protiv Edmontona (4:2). U raspucavanju su do pobjede došli i San Jose Sharksi protiv Calgary Flamesa (2:1).

NHL, 17. siječnja:
Columbus Blue Jackets - Edmonton Oilers 4:2, New Jersey Devils - Winnipeg Jets 5:1, Philadelphia Flyers - Minnesota Wild 5:1, Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes 2:1 (SO), Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators 2:3, Washington Capitals - New York Islanders 0:3, New York Rangers - Nashville Predators 3:0, Tampa Bay Lightning - Boston Bruins 5:3, Dallas Stars - Detroit Red Wings 2:3 (SO), Vancouver Canucks - Los Angeles Kings 2:3 (SO), San Jose Sharks - Calgary Flames 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.01.2012. u 17:01
    LET'S GO BRUINS!
    Obrisan korisnik