Tenis

Ivan & Ivan izgubili i u paru

Vedran Babić • srijeda, 18.01.2012.
Ivan & Ivan izgubili i u paru
Foto: Kristijan Komarica

Trećeg dana Australian Opena Ivan Ljubičić i Ivan Dodig nastupili su u paru s različitim partnerima i doživjeli nove poraze...

Za dva hrvatska Ivana, Ljubičića i Dodiga, Australian Open je definitivno završio. Nakon što su obojica ispali u prvom kolu singla, poraženi su i u prvom kolu konkurencije parova.

Ljubičić je s Nijemcem Cedrikom-Marcelom Stebeom, koji je 11 godina mlađi od njega, izgubio od osmih nositelja Qureshija i Rojera 6:3, 7:6 (11).

Dodigova ozljeda zbog koje je predao svoj meč u singlu očito nije toliko ozbiljna. U suprotnom, Ivan bi zasigurno otkazao nastup u paru. I on je igrao s njemačkim predstavnikom, Dustinom Brownom, i također izgubio. Argentinci Chela i Schwank bili su bolji 6:1, 6:4.

Zanimljivo, i Ivo Karlović će u konkurenciji parova nastupiti s Nijemcem. On i Frank Moser, koji mu je bio partner u pobjedi nad braćom Bryan na prošlogodišnjem US Openu, u četvrtak će u prvom kolu igrati protiv Balla i Hueya.

Istoga dana nastupit će Petra Martić i Darija Jurak. Martić će s Francuskinjom Kristinom Mladenovic igrati protiv Keothavong i Barthel, a Jurak s Ruskinjom Ninom Bratčikovom protiv 12. nositeljica Gajdosove i Mattek-Sands.

Australian Open, 1. kolo parova (M):
Qureshi/Rojer (Pakistan/Nizozemski Antili, 8) - Ljubičić/Stebe (Hrvatska/Njemačka) 6:3, 7:6 (11)
Chela/Schwank (Argentina) - Brown/Dodig (Njemačka/Hrvatska) 6:1, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!