Rukomet

Čupić: "Cilj je prenijeti sva četiri boda"

Zvonka Keliš • četvrtak, 19.01.2012.
Čupić: "Cilj je prenijeti sva četiri boda"
Foto: EPA

Nakon nove pobjede Hrvatske igrači su bili zadovoljni s novim osvojenim bodovima. Hrvatsko desno krilo, Ivan Čupić, u utakmici sa Slovencima osjećao se kao na njihovu terenu, no dodao je kako je Hrvatska znala što želi te je to i ostvarila. Mirko Alilović, pak, nije bio u potpunosti zadovoljan onime što je Hrvatska pokazala na terenu, no najavio je kako bi s Norvežanima trebalo biti lakše, posebice u obrani.

Utakmica sa Slovenijom Ivanu Čupiću činila se kao da je igrana u Sloveniji s obzirom na glasnu podršku s tribina vršačke dvorane: "Danas su Slovenci igrali kao kod kuće, imali su lijepu podršku s tribina, borili su se i izvukli su svoj maksimum, no mi smo ipak kvalitetnija momčad od njih."

Iznenađenja nije bilo

"Slovenci nas nisu iznenadili, a vjerujem da nismo ni mi njih. Danas su u igru ušli neki igrači koji do sada nisu imali priliku igrati te smo stoga mi dosta rotirali. Imali smo par grešaka, par žutih minuta, no sasvim je normalno da u jednom trenutku ne funkcionira napad ili u drugom obrana, a zato imamo i protivnika da kazni te greške", izjavio je Čupić.

Dodao je Čupić i kako su Hrvati znali da je Europsko prvenstvo najteže natjecanje, no da su ipak u susretu sa Slovencima ostvarili zasluženu pobjedu: "Znali smo da na Europskom prvenstvu nema lakih utakmica, a to se pokazalo i danas. Međutim, osim nekoliko grešaka koje su nam se dogodile, kontrolirali smo utakmicu, u svakom smo trenutku znali što želimo te smo na kraju zasluženo pobijedili."

Prokomentirao je Čupić i ono što je Hrvatska pokazala na terenu te kako je natjerala svoje protivnike da posustanu: "Ruku na srce odigrali smo pametno, hrabro, kontrolirali smo utakmicu, a svaki puta kada bi nam se oni približili mi bismo ubacili u brzinu više, otišli na tri, četiri gola prednosti te su nas oni tada morali stizati. Na kraju je bilo samo pitanje trenutka kad će oni pasti i kada ćemo mi prelomiti susret u našu korist."

Što se dogodilo

Što se zbivalo na terenu te kako je Hrvatska na koncu stigla do pobjede prokomentirao je i sam Alilović: "U drugom su nas poluvremenu Slovenci stigli, no znali smo koliko su zapravo žilavi. Na koncu smo se izvukli smo se, naime, imali su napad za jedan razlike, no nismo im dopustili da ga realiziraju. Bili smo mirni i koncentrirani u napadu i onda smo se deset minuta prije kraja odvojili na tri gola razlike i tu smo ih dokrajčili budući da nisu imali snage za drugi povratak."

Pred Hrvatskom je sada posljednji dvoboj u skupini D, onaj u petak s reprezentacijom Norveške, u kojem se nadaju novoj pobjedi te ostvarenju prvog cilja na prvenstvu: "U petak nas očekuje posljednja utakmica, a naš cilj je prenijeti sva četiri boda u Novi Sad. Norvežani su opasni, dobra su momčad, prava skandinavska ekipa koja puno trči i daje puno toga u tranziciji i 6-0 obrani. Moramo se prije svega dobro odmoriti i spremiti za Norvežane, osobno vjerujem u našu kvalitetu i pametnu glavu te da ćemo to odraditi kako treba i ispuniti naš cilj", zaključio je Čupić.

Hrvatski vratar Mirko Alilović nije bio u potpunosti zadovoljan onime što je Hrvatska pokazala na terenu centra Millenium: "Ne mogu reći da smo dobro igrali, ali smo se na kraju izvukli. U napadu smo odigrali dobro, nismo pustili Škofu da se razbrani kao protiv Norvežana, no, mislim da moramo još puno bolje igrati ukoliko želimo dobar rezultat."

Alilović i obrane

Ponovno je Alilović dobrim i pravovremenim obranama krojio hrvatsku pobjedu: "Nije bilo puno obrana, no bile su u pravo vrijeme. Osobno preferiram takve obrane, a ne kada se obrani 20 lopti pa se na koncu izgubi utakmica. Ekipa je tu odradila svoj posao u napadu, ja sam na golu pomogao koliko sam mogao, no moglo je to i bolje s moje strane, ali i u obrani."

Alilović se za kraj osvrnuo na hrvatske ciljeve na Euru te je najavio dvoboj s Norvežanima: "Prvi cilj nam je bio Island, drugi Slovenija, a treći je Norveška. S Norvežanima će nam biti lakše jer oni imaju većinom vanjske pucače tako da ćemo sa 6-0 obranom imati više blokova i obrana. Idemo polagano, utakmicu po utakmicu, bez žurbe, četiri boda su bitna jer će nam s njima biti lakše u daljnjoj fazi natjecanja. Nadam se da će nam potom biti dovoljne dvije pobjede za prolaz dalje", kazao je Alilović.

Euro 2012. - Skupina II

1Španjolska (+3)3143:130+139
2Hrvatska (+4)3137:128+97
3Slovenija (+2)3153:156-34
4Mađarska (+3)3125:130-54
5Island 3143:146-33
6Francuska 3128:139-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.01.2012. u 14:02
    jbt EHF i njihova glupa pravila. Pazi ovo ako nasi dobije Norvesku, Slovenija mora tuc Island, ali ne s veliko razlikom nego s jedan, dva ili mozda tri razlike. Zbog prijenosa bodova, u interesu im je da Island ostane u igri. Tako da ako slovenci dobiju 4 ili vise razlike, Island ce u krugu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.01.2012. u 00:37
    I prenijeti ćemo sva 4 boda a onda u ned.dobiti ŠPA.a u ut.tući Ugare i 100% smo u polufinalu.Samo treba znati da će u Novom Sadu biti drugačije,tamo ima jako puno Hrvatskih i Bosanskih Srba,tako da atmosfera na tribinama neće biti ni 20% one iz Vršca!!
    Obrisan korisnik