Zimski sportovi

NHL: Toews i novaci za slavlje Chicaga

Tomislav Pacak • četvrtak, 19.01.2012.
NHL: Toews i novaci za slavlje Chicaga

U četiri sinoćnje NHL utakmice samo je Washington slavio kao gost, pobijedivši uvjerljivo u Montrealu. Colorado, Anaheim i Chicago razveselili su svoje navijače, s time da su Avsi to učinili nakon produžetka...

Washington Capitalsi brzo su se oporavili od uvjerljivog 0:3 poraza od NY Islandersa - u gostima su svladali Montreal istim rezultatom. Vratar Michal Neuvirth obranio je sve što su Canadiensi uputili prema njegovim vratima (31 udarac), a nakon što su u prvoj trećini Perreault i Johansson načeli Canadiense, posao je dovršio Alex Ovečkin pogotkom s igračem više sredinom druge trećine.

Buffalo je došao na teško gostovanje u Chicago kako bi prekinuo svoj niz od devet gostujućih poraza u nizu, no Blackhawksi nisu dali ni miligrama šanse Sabresima.

Na pogotke kapetana Jonathana Toewsa u Chicagu su već navikli - s još dva stigao je do brojke od 26 ove sezone, no jedne od favorita za naslov razveselit će sve bolje igre novaka Andrewa Shawa i Jimmyja Hayesa koji su zabili po pogodak i tako nastavili s dobrim partijama.

Izdanjima svojih rookiea zadovoljan je i trener Joel Quenneville: "Zaista dobro igraju, i večeras su pružili još jednu solidnu partiju. Odigrali su nekoliko lijepih pojedinačnih akcija - Shawsie nastavlja biti produktivan na različite načine, a Hayes je u gol pospremio jedno od najljepših dodavanja koje smo vidjeli ove sezone."

Colorado nije briljirao veći dio utakmice protiv Floride, no u trećoj trećini i produžetku pronašao je put do pobjede. Ryan O'Reilly pronašao je put do suparničkog gola u produžetku, nakon što je Paul Stastny izjednačio utakmicu krajem posljednje trećine.

Navijače će razveseliti doprinos Petera Muellera koji je postigao svoje prve pogotke nakon travnja 2010. godine. Protekle dvije sezone mučio se s posljedicama potresa mozga i uglavnom je vrijeme proveo izvan leda, pa ne čudi zadovoljstvo nakon utakmice: "Osjećaj je nevjerojatan. Ne mogu ni objasniti kako je dobro zabiti pogotke. Svi su mi bili prava podrška, a ovo večer je bila šlag na tortu cijelog procesa."

NHL, 18. siječnja: Montreal - Washington 0:3, Chicago - Buffalo 6:2, Colorado - Florida 3:4 (pr.), Anaheim - Phoenix 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!